HZ. İsa'nın doğumunun ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle İstanbul'da kiliselerde ayinler düzenlendi. Ardından sahillerde her yıl yapılan denizden haç çıkarma töreni gerçekleştirildi. Ortaköy'deki Ayios Fokas Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayine katılanlar hep birlikte Ortaköy sahile geldi. Boğaz Kiliseleri Metropoliti İrineos tarafından yönetilen ayinin ardından Metropolit İrineos ve haç çıkarmak için yarışan 5 genç motora binerek açıldı. Duaların ardından metropolit İrineos, elindeki haçı denize attı. Motorda bulunan 5 genç, boğazın serin sularına atlayarak haçı çıkarmak için yarıştı. Haçı denizden çıkaran Soteri Yumurta, haçı öptükten sonra arkadaşlarına verdi.
Ayin sonrası gazetecilere açıklama yapan Metropolit İrineos, “Hz. İsa’nın Ürdün Denizi’nde vaftiz edilişinin yıldönümünü kutluyoruz Ortodoks kilisesi olarak. Aynı anda dinimizin sembolü olan haçımızın denize atılması, balıkçıların bereketi için sayılır. Hayırlı uğurlu olsun hepimiz için" diye konuştu.
Haçı denizden çıkaran Soteri Yumurta ise "Bizim için çok önemli bir bayram. Bu kutsal günde haçı ben aldığım için çok mutluyum. Arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyordm. Önemli olan almak değil, atlamak. 2 sene önce kardeşim kazanmıştı. Su soğuk, dışarısı değil. Girince soğuk olduğunu anlıyorsunuz" diye konuştu. Metropolit İrineos haçı denizden çıkaran Soteri Yumurta isimli gence, üzerinde haç olan bir kolye taktı.