MEMUR- Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, Ortadoğu'nun kan gölüne çevrilmeye çalışıldığını belirterek, "Türkiye buna müsaade etmeyecektir" dedi.
Isparta- Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile Memur-Sen Konfed­erasyonu arasında işbirliği protokolu imzaladı. Protokolle, Memur-Sen üyeleri, her türlü sertifikasyon programından yüzde 25 indirimli yararlanacak. Törende konuşan YBEM Müdürü Fatih Ce­beci, protokolle Memur-Sen üyelerinin her türlü sertifikasyon programından indirimli yararlanacağını belirtti. Hasta bakıcılığı, tıbbi sekreterlik, ilk yardım ve tüm bakanlıklarla ilgili eğitimlerde indirim uygulayacaklarını kaydeden Cebeci, bunların yanı sıra aile danışmanlığı eğitiminde yüzde 50 indirim yapılacağını söyledi.
AÇILIM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ
Aynı zamanda Diyanet- Sen Genel Başkanı olan, Memur- Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar ise Türkiye'nin ortak akıl kullanarak sivilleşme ve demokratikleşme konusunda hep ileri adımlar attığını söyledi. Memur- Sen'in 765 bin üyesiyle Türkiye'nin vesayetten kurtulması, özgür düşünceye kavuşması ve inanç özgürlüğü açından en büyük mücadeleyi verdiğini savunan Bayraktutar, "Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Memur-Sen bu gücüyle, Anadolu'da yaşayan tüm halkların hep beraber özgürlük içinde insanca yaşaması, onun özgürlüğüne gem vuracaklara karşı birlikte karşı durmayı amaçlamaktadır" dedi.
AÇILIM SÜRECİ
Açılım süreciyle Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılacağını da vurgulayan Bayraktutar, şöyle konuştu:
"Çünkü dünya şunu çok iyi biliyor; Türkler, Kürtler ve Araplar birlikte olduğu zaman dünyaya hükmetmişlerdir. Bundan dolayı bu birlikteliğin ortadan kaldırılması için önce Kürt kardeşlerimizle bizleri birbirimize düşürmeye çalıştılar. Çünkü Ortadoğu'ya açılmanın, petrole açılmanın, ticarete açılmanın yolu buradan geçiyor. İşte yine Ortadoğu kaynatılmaya, kan gölüne çevrilmeye çalışılıyor. Ama Türkiye buna müsaade etmeyecektir."
'YAŞAM BOYU EĞİTİMDEN YANAYIZ'
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise yaşam boyu eğitimin önemine işaret etti. SDÜ'nün 2023 projeksiyonuna göre yapılandığını anlatan Rektör İbicioğlu, "Biz kendimizi yeniliyoruz. İnsanlar da kendini yenilemeli. Bugün 4 yıllık bir fakülte mezunu kendini yenilemezse 4 yıl sonra lise düzeyine geriler. Bir 4 yıl sonra ilköğretim düzeyine geriler. Bu yüzden yaşam boyu eğitimden yanayız. Artık eğitim yaşam boyu, yani sürekli olmak zorunda" dedi.
Memur- Sen'in çalışmalarını takdirle karşıladıklarını da belirten Rektör İbicioğlu, protokolun hayırlı olması temennisinde bulundu.

FOTOĞRAFLI