Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, yaklaşan turizm sezonu öncesinde ormanlık alanlarda yapılan incelemelerde, daha önce beş kez temizlenen Yeşilbelde Çöplüğü’ne yaklaşık 2 kilometre mesafedeki alana tekrar moloz düküldüğü belirlendi. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, duruma tepki gösterip "10 lira fazla mazot yakmamak için doğayı kirletiyorlar" dedi.
Marmaris Çevrecileri Derneği, yaz sezonu öncesinde Marmaris-Datça arasındaki orman yollarındaki 6 ayrı noktada rutin kontrol yaptı. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin’in basın mensupları ile birlikte yaptığı incelemede, yine bildik manzaralar ortaya çıktı. Güzergahın Marmaris ile Yeşilbelde arasındaki ormanlık alanda, aralarında yatak, sandalye ve sanayi tipi elektrikli süpürge parçaları gibi eşyaların da yer aldığı molozlara rastlandı. Bir otele ait molozlar, üzüntü yarattı. Molozların, nakliyeciler tarafından 10 liralık fazla mazot yakmamak için 2 kilometre daha ilerideki çöplük yerine ormana döküldüğünü belirten Kutengin, "Bu alan orman işletme ve belediye görevlileriyle birlikte daha önce beş kez temizlendi. Ame yine perişan halde. Her yaz başı bir temizleme kampanyası düzenleyerek buranın kurtarılması için çalışıyoruz. Ancak her inşaat sezonu sonrası burası eski haline geliyor. Dernek olarak burayı sıkı denetime almaya karar verdik. Bu alan için bir proje hazırlayıp, yerel yetkililere sunacağız" dedi.
Bu alanın genellikle traktörlerle moloz taşıyan kişilerce kirletildiğinin altını çizen Kutengin, "Yetkililerden ricam bu firmaların denetimlerini sıklaştırmaları. Aksi takdirde 3-5 yıl sonra doğa diye bir şey kalmayacak" diye konuştu. Kutengin, konuşmasının ardından tepkisini alana atılan eşyalar arasındaki sağlam bir sandalyeye oturup poz vererek gösterdi.
Kutengin, Alman kardeş şehir Fürth adına yaptırılan 15 kilometrelik orman yolundaki incelemelerinde ise herhangi bir kirliliğe rastlamadıklarını belirtip, buranın temiz kalmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

DEB(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)