Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, eşeğiyle gittiği ormanlık alanda, onarmaya çalıştığı çeşmeden düşen 79 yaşındaki Halil Beceren, yaralandı. Beceren'i yakınları eşeği sayesinde bulup hastaneye götürdü.
Çatalçam Köyü'nde yaşayan Halil Beceren, pazartesi günü sabah saatlerinde eşeğine binerek 5 kilometre mesafedeki ormanlık alanda 10 yıl önce yaptırdığı tıkanan çeşmeyi onarmaya gitti. Burada çeşme üzerine çıkıp çalışırken dengesini kaybeden Beceren, 1 metre yükseklikten düştü. Başını yere çarpan ve bir bacağı kırılan Beceren, çevrede yardım edecek kimse bulamayınca, aklına eşeğin ipini çözmek geldi.
Bağlandığı yerden çözülen eşek akşam saatlerinde köye döndü, üzerinde Halil Beceren'i göremeyen yakınları da başına bir şey geldiğini anladı. Beceren'in damadı Rıza Gemici, eşeğe binerek ormanın yolunu tuttu. Gemici'nin yol boyunca hiç müdahale etmediği eşek Halil Beceren'in düşüp yaralandığı çeşme başına gitti.
Yaralı bulunan Halil Beceren, önce bir ciple ambulansa taşınarak Bayramiç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk, müdahalenin ardından Beceren, Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Yaşanan olayı anlatan damat Rıza Gemici, "Kayınpederimin bölgede birkaç tarlası var. Bu yüzden hangisine gittiğini bilemedik. Bir an aklıma, eşeğin beni götürebileceği geldi. Gerçekten de düşündüğüm gibi oldu. Eşek sayesinde kayınpederim kurtardık" dedi.

FOTOĞRAFLI