Cihan KAYA/DALAMAN (Muğla), () - MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde, 2014 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü personeline yol kenarlarında yoğun yanıcı maddelerin temizlenmesi ve yakılması konulu eğitim verildi. Eğitim sonrası tatbikat düzenlendi.
İl Orman Bölge Müdürlüğü yeni sezon öncesi Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli 100 personele, yol kenarlarında yoğun yanıcı maddelerin temizlenmesi ve yakılması konulu eğitim verdi ve ardından tatbikat düzenlendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Uzmanı Orman Yüksek Mühendisi İsmail Durak yangından korunma konusunda, Makine Mühendisi Bilal Soydan araçların kullanımı hakkında, Orman Yüksek Mühendisi Saffet Özgü de yangın yerinde ilk yapılması gerekenler hakkında orman işçilerini bilgilendirdi. Eğitimi Dalaman Orman İşletme Müdür Yardımcısı Özay Güçlü ve işletme şefleri de dinledi. Eğitimde ayrıca orman yangınları ile ilgili yasal mevzuatlar, iş sağlığı ve güvenliği, ilk yardım, temel yaşam desteği eğitimi, yangın ve orman yangınlarının tanımı, orman yangınlarını önlemek amaçlı kullanılan tesisler, yangın emniyet tedbirleri anlatıldı. Eğitim sonrası söndürme çalışmalarında kullanılan malzemeler ve takım çantaların kontrol edildi.
Ardından geçilen tatbikatta 6 ekip arasında yarışma düzenlendi. 300 metre hortumu ilk seren ve yangına müdahale ederek birinci gelen ekibe bir pazar maaşı olan 180 lira ikramiye ve madalya verildi.

FOTOĞRAFLI