Suat PALA/ VEZİRKÖPRÜ(Samsun),() - SAMSUN'Un Vezirköprü İlçesi'nde ormana kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veren 65 yaşındaki Emin ve 46 yaşındaki Bedriye Ak çifti, yetkililerden yardım bekliyor. 6 yaşındaki çocuklarıyla birlikte çadırda yaşadıklarını ifade eden Emin Ak, "İşsizim. Kalacak yerimiz, kimsemiz yok" dedi.
Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde yaşayan Emin Ak ve eşi  Bedriye Ak, çocukları Emre Ak ile birlikte geçim sıkıntısı nedeniyle 15 gün önce memleketleri Samsun'un Vezirköprü İlçesi Alan Mahallesi'ne geldi. Burada kalacak yer bulamayan aile kurdukları çadırda yaşamaya başladı. Mahallenin yaklaşık 2 kilometre dışında ormanlık alanda çadırda yaşayan aile yetkililerden yardım istedi. Geceleri soğuktan uyuyamadıklarını belirten Emin Ak, "Çok zor durumdayız. Bir gelirimiz yok. Elektriğimiz, suyumuz yok. Yardım istiyoruz" dedi. İnşaatlarda çalışan Emin Ak, şu an işsiz olduğunu hiçbir kazancının olmadığını söyledi.
İlk evliliğinden 7 çocuğu bulunduğunu ve daha sonra geçimsizlik nedeniyle boşandığını ve 2002 yılında Bedriye Ak ile hayatını birleştirdiğini söyleyen Emin Ak, "İlk eşimden olan çocuklarım büyük. Onlar kendi hayatlarını kurdular. Bize yardımları dokunmaz. Çünkü onlar da yaşam mücadelesi eriyor. Gidecek ve kalacak başka yerimiz yok. Memleketimize geldik, burada da durumumuz içler acısı" diye konuştu.
Bedriye Ak ise, geceleri soğuk olduğunu ve çadırda yaşamanın zor olduğunu belirterek, "Geceleri çadırda soğuktan donuyoruz, yağmur yağdığında çadır su alıyor. Çocuğumuz hastalanacak diye korkuyorum. Elektrik olmadığı için geceleri çadırda mum ışığıyla oturuyoruz, suyumuz ise yok. Oğlum Emre 6 yaşına girdi ve bu sene okula başlaması gerekiyor. Nasıl olacak bilmiyorum, devletimizin yardım elini bekliyoruz" dedi.
Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise "Bana henüz herhangi bir bilgi gelmedi. Ancak konuyla ilgili hemen çalışma başlatacağım" diye konuştu.

SP(MS/AK) (FOTOĞRAF)