BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde yapılacak yeni hastane binası inşaatı için TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi) ile en uygun teklifi veren Aksu İnşaat ve Taşlar Yapı İnşaatı ortak konsorsiyumu arasında 24 Şubat Pazartesi günü sözleşme imzalanacağı açıklandı.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak olan yeni hastane binasının inşaat ihalesi geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştı. 26 Aralık 2013 tarihinde yapılan ihalenin ardından ihaleye katılan 16 firma arasında en uygun teklifi veren Aksu İnşaat ile Taşlar Yapı İnşaatın ortak konsorsiyumunun 19 milyon 190 bin TL'lik teklif sunduğu belirlendi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin resmi internet sitesinde yayınlanan ihale şartnamesine göre hastane binasının inşaatı 600 günde tamamlanacak. Hastane inşaatının 2015 yılının sonunda tamamlanması bekleniyor.
Ak Parti Belediye Başkan Adayı Neşet Çağlayan, en geç mart ayının başında inşaata başlanacağını belirterek " Umuyorum ki en hızlı şekilde Orhangazi yeni bir hastaneye kavuşmuş olacak"dedi. IA/(FK)(Fotoğraflı)