Murat VAROL / ANKARA, () - HAVA Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 22 Temmuz 2014 tarihinde Hava Harp Okulu öğrencilerinin yaz döneminde kamp yaptıkları, hayatı idame ve uçuş eğitimi aldıkları Yalova Meydan Komutanlığına inceleme ziyaretinde bulundu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Hava Eğitim Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Çetin, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Tümgeneral M.Fatih Sert ve Hava Kuvvetleri Eğitim Daire Başkanı Tuğgeneral Recep Ünal ile birlikte Harbiyelilerin kaldığı çadırları ve kamp bölgesini gezerek incelemelerde bulundu.

Hava Harp Okuluna yeni girecek öğrencileri tespit etmek maksadıyla devam eden Öğrenci Seçme Uçuşları ile Hava Harp Okulu Öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerini bizzat denetleyen Orgeneral Öztürk, Yalova Hava Meydan Komutanı Hava Seyrüsefer Kurmay Albay Ali Armağan’ı makamında ziyaret ederek Meydan Komutanlığı'nın altyapı iyileştirme faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Hava Eğitim Komutanı olduğu dönemde de Hava Harp Okulu öğrencileriyle hayatı idame gece intikal yürüyüşü yapan Orgeneral Öztürk, bu kez Hava Kuvvetleri Komutanı olarak yürüyüşe katıldı. Hava Kuvvetlerinin Türk semalarını emanet edeceği pilot adaylarının Hava Kuvvetleri Komutanı ile görüşmelerinde heyecanlı oldukları gözlendi.

Hayatı idame eğitimi, acil durum nedeniyle uçağı terk etmek zorunda kalan bir pilotun kendi başına hayatını sürdürebilmesine yönelik gerçekleştirilmektedir. Sabah 04.30-09.00 saatleri arasında, 3’üncü Sınıf Hava Harbiyeliler ile birlikte 20 kilometrelik hayatı idame intikalini yürüyen ilk Hava Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Öztürk, yürüyüş güzergâhında bulunan Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Dereköy ve Çukurköy halkı tarafından sevgiyle karşılandı ve köy halkıyla sohbet etti.

Orgeneral Öztürk, hayatı idame bölgesine intikallerini başarıyla tamamlayan Hava Harbiyelileri tebrik etti. Kendisiyle aynı apolet numarasını taşıyan, yani 'numaradaş'ı olan Hava Harbiyeli ile tanışan Orgeneral Öztürk, Hava Harbiyeliler ile kendi kamp ve hayatı idame anılarını paylaştı.

Orgeneral Öztürk, Türk Hava Kurumu'nun (THK) katkılarıyla gerçekleşen planör eğitimlerinde genç kartallara eşlik ederek planörle uçtu. Ayrıca geleceğin pilotları ile havacılık ve uçuş motivasyonu hakkında tecrübelerini aktararak havacı personelin sahip olması gereken temel değerleri vurguladı.

Bir havacılık ritüeli olan başarılı uçuş eğitiminin sonunda ıslatma veya havuza atma, Öğrenci Seçme Uçuşunu başarıyla tamamlayan Hava Harbiyeli adayları için Hava Kuvvetleri Komutanının adayları havuza bizzat atmasıyla bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Öğrenci Seçme Uçuşlarını bizzat uçarak denetleyen Orgeneral Öztürk, aday öğrencilere tavsiyelerde bulundu ve uçuş eğitiminin başarısında motivasyonunun öneminden bahsetti.

(FOTOĞRAFLI)