EDİRNE’de tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde önceki akşam beyin ölümü gerçekleşen ve eşi Nükhet Küçük tarafından yüzü ve diğer organları bağışlanan 34 yaşındaki Ali Emre Küçük, organlarıyla hayat verirken, nakil edilen yüzüyle de 21 yaşındaki Kırklarelili Recep Kaya’nın hayalini kurduğu yeni yüzüne kavuşmasını sağladı. Ali Emre Küçük’ten geriye kızı ve eşiyle birlikte çekildikleri mutluluk fotoğrafları kaldı.
Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde sigortacılık yapan evli 1 kız çocuğu babası 34 yaşındaki  Ali Emre Küçük, alkol zehirlenmesi sonucu 10 gün önce Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne oradan da hayati tehlikesi nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Küçük’ün 9 gün süren tedavisi ardından önceki akşam beyin ölümü gerçekleşti. Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde seramik kursları veren 10 yıllık eşi öğretmen Nükhet Küçük, vasiyeti üzerine eşinin ablası ve babasıyla da görüşerek yüzü ve diğer organlarının bağışlanmasını kabul etti. Gece başlayan organ seferberliği dün gece yarısına kadar sürdü. Yüzü Antalya’dan gelen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 2.5 saatlik operasyonun ardından alınarak hemen Antalya’ya götürüldü.
Bu sırada Kırklareli’nde 2004 yılında oynadığı tüfeğin patlaması sonucu yüzünden yaralanan 21 yaşındaki Recep Kaya, İstanbul üzerinden uçakla Antalya’ya geçerek nakil ameliyatı için beklemeye alındı. Prof. Dr. Özkan ve ekibinin hastaneye ulaşmasının ardından operasyon başladı ve yaklaşık 5 saatte Ali Emre Küçük’ten alınan yüz Recep Kaya’ya nakledildi.
Hayatını kaybeden Ali Emre Küçük’ün böbreklerinden biri Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, kalbi Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, ayak bileğinden alınan kemik Çapa Tıp Fakültesi’ne, gözleri Çapa Kornea Bankası'na, diğer böbreği ise İstanbul’da özel bir nakil merkezine gönderilerek sırada bekleyen hastalara nakledildi.
MUTLULUKLARI FOTOĞRAFLARDA KALDI
Kırklareli Lüleburgaz İlçesi’nde sigortacılık yapan Ali Emre Küçük’ten geriye eşi ve kızıyla çektirdiği mutluluk fotoğrafları kaldı. Küçük’ün geçen yıl kızı ve eşiyle birlikte çekilen bir fotoğrafın altına 'İşte küçük ailesi. Ve ben bunun bozulmasını hiç istemiyorum" diye yorum yazdığı görüldü.
Hayatını kaybeden Ali Emre Küçük’ün cenazesi dün organların alınmasının ardından eşi Nükhet Küçük tarafından teslim alınarak memleketi Lüleburgaz’da gözyaşlarıyla toprağa verildi.