KALP rahatsızlığı nedeniyle 18 yaşında ölen ve ailesi tarafından organları bağışlanan Büşra Uslu Kütahya'nın Tavşanlı İlçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Ulu Camii'ndeki cenaze töreninde Büşra Uslu'nun tabutu ile böbrek yetmezliğinden ölen 28 yaşındaki Emre Arı'nın tabutu yan yana kondu.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde oturan Büşra Uslu, 6 gün önce kendisini sahura kaldırmak isteyen yakınları tarafından yatağında hareketsiz bir halde bulundu. Çağrılan 112 ambulansıyla Tavşanlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Büşra'nın duran kalbi acil serviste doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırıldı. Büşra Uslu buradan Özel Kütahya Anadolu Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.
Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Büşra'nın ailesi, kızlarının organlarını bağışlamaya karar verdi. Dün uçakla Kütahya'ya gelen sağlık ekibi 3 ayrı hastaya nakledilmek üzere özel kutular içerisine koydukları Büşra'nın karaciğerini Malatya'ya, akciğerini İstanbul'a, korneasını da İzmir'e götürdü.
BİRİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI, DİĞERİ BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN ÖLDÜ
Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek olan Büşra Uslu'nun cenazesi bugün yakınları tarafından Özel Kütahya Anadolu Hastanesi morgundan alınarak Tavşanlı ilçesine götürüldü. Büşra için cuma namazının ardından Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Büşra'nın tabutu, cami bahçesinde dün Tavşanlı ilçe merkezindeki Mülayim Tepe mesire yerinde ölü bulunan ve böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtilen kuaför çalışanı Emre Arı'nın tabutu ile yan yana konuldu.
Cenaze törenine Büşra Uslu ve Emre Arı'nın yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Törende ilk olarak Emre Arı'nın, ardında da Büşra'nın cenaze namazı kılındı. Büşra Uslu ile Emre Arı'nın tabutları Tavşanlı Belediyesi'ne ait cenaze aracına konuldu. Uslu ve Arı, götürüldükleri asri mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.
Bu arada yakınları, Büşra Uslu'nun ablası Fatma Uslu'nun da 4 yıl önce 22 yaşındayken kalp rahatsızlığından öldüğü belirtti.

FOTOĞRAFLI