Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - KÜTAHYA'DA, 5 gün önce iki grup arasında çıkan kavgada av tüfeği ile başından yaralanan ve tedavi gördüğü Uşak Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Servisi'nde beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Süleyman Tuncay'ın bağışlanan organları, 6 hasta için umut oldu.
Kütahya'nın Bekir Avlu Pınar Caddesi ile Osmanlı Caddesi Kavşağı'nda geçen 17 Mayıs gecesi iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenden kavga çıktı. Av tüfeklerinin kullanıldığı kavgada Süleyman Tuncay başından yaralandı. Ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Tuncay, ilk müdahalenin ardından Uşak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisine devam edilen Süleyman Tuncay'ın sabah saat 10.00'da beyin ölümü gerçekleşti. Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, durumu baba Ahmet Tuncay'a bildirip, organlarının bağışlanmasını istedi. Baba Tuncay, bunun üzerine oğlunun kalp, karaciğer, böbrek, pankreas, kornea ve böbreklerini bağışladı.
Oğlunun arkadaş kurbanı olduğunu ifade eden acılı baba Ahmet Tuncay, "Kütahya Belediyesi'nde temizlik işçisiyim. Oğlum Süleyman, oto yıkamacısında çalışıyordu. Akşam arkadaşları ile berabermiş ve iki grup arasında kavga çıkmış. Oğlum kavga sırasında av tüfeğiyle başından yaralanmış. Beyin ölümü gerçekleşti. Canım, ciğerim yanıyor. Başkalarının canı yanmasın. Hayatı sönmesin yuvası yıkılmasın tek dileğim bu. Rahatsızlığından dolayı organ bekleyen insanlar var. Onların sağlığına kavuşması için oğlumun iç organlarını bağışladım" dedi.
UYGUN KİŞİLER ARANIYOR
Organ bağışının ardından Organ Nakli İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi'ne bilgi verildiğini ifade eden Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, "Yaralı genç bize getirildiğinde durumu oldukça kritikti. Yoğun bakımda sağlık durumu takip edildi, ancak bu sabah saat 10.00'da beyin ölümü tanısı konuldu. Bunun üzerine aile ile görüşmemiz oldu. Türk insanı inanılmaz bir özveriye sahip ve erdemliler. Acılı anlarında dahi yakınlarının organlarını başka insanlar yaşasın diyerek organlarını bağışlıyorlar. Bu ailemizde organ bağışını onaylayınca bizde koordinasyon merkezimize sunumumuzu yaptık. Organlar en uygun ve en acil hastalara koordine edilecek, uzman ekipler gelerek organları alacak ve hastalara nakil edecek. Süleyman Tuncay'ın bağışlanan organları ile 6 kişinin hayat bulacağını umut ediyoruz" diye konuştu.
Uşak Devlet Hastanesi'nde organları alınacak olan Süleyman Tuncay'ın, sabah ailesine teslim edilecek cenazesinin Kütahya'nın Sabuncupınar ilçesine bağlı Fındık Köyü'ne götürülüp, toprağa verileceği öğrenildi.

YK (YY/RT) (FOTOĞRAFLI)