Nedim KOVAN/ORDU, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasından Ordu'nun Korgan İlçesi'ne de acı haber geldi. Korganlı 4 işçinin öldüğü kazada, madende çalışan 45 yaşındaki Hüseyin Avkaş ve 19 yaşındaki oğlu Ferhat Avkaş aynı kaderi yaşadı. Hüseyin Avkaş'ın aynı vardiyada olan ve kaza günü raporlu olan büyük oğlu 23 yaşındaki Fatih Avkaş ise kurtuldu.
Soma'daki maden faciasından Ordu'nun Korgan İlçesi'ne de ateş düştü. Maden kazasında Korganlı İsa Sadan, Sadettin Yılmaz ile Hüseyin Avkaş ve oğlu Ferhat Avkaş hayatını kaybetti. Evli ve 4 çocuk babası Hüseyin Avkaş'ın maden işinden emekli olduğu, 3 yıl önce de Soma maden ocağında çalışmaya başladığı, oğulları Ferhat ve Fatih'in de bir yılı aşkın süredir kendisiyle birlikte çalıştığı öğrenildi. Ancak Fatih Avkaş'ın kaza günü raporlu olması nedeniyle evinde dinlendiği ve işe gitmediği ortaya çıktı.
Acı haberin duyan çok sayıda Korganlı ve Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Soma'ya cenazeye gitti. Korganlı 4 işçiden 3'ünün cenazesinin Soma'da toprağa verileceğini belirten Belediye Başkanı Kiraz, "Aldığımız bilgilere göre Hüseyin Avkaş emekli olduktan sonra madende çalışmaya devam ediyormuş. Aynı yerde çalışan büyük oğlu Fatih kaza günü rahatsız olduğu için raporluymuş işe gitmemiş. Babasıyla kardeşi Ferhat aynı vardiyada çalışıyormuş. Kazada her ikisini de kaybettik. Hüseyin Avkaş oğlu Ferhat Avkaş, yine ilçemizden işçi olan Saadettin Yılmaz Soma'da düzenlenecek cenaze töreninin ardından orada toprağa verilecek. Diğer işçimiz İsa Sadan'ın cenazesi ise yarın Cuma namazına müteakip Korgan'da toprağa verilecek" dedi.

(NK)(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)