Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - ORDU Valiliği'ne atanan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, atama kararını kararnamede gördüğünü belirterek, "Olanda hayır vardır" dedi.
Resmi Gazete'de dün gece yayımlanan Valiler Kararnamesi'ne göre, 12 ilin valisi merkeze alınırken 31 ili kapsayan görev değişikliğine gidildi. Kararname ile Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Ordu'ya vali olarak atandı.
Valilik makamında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Balkanlıoğlu, atama kararını kendisinin de kararnamede okuduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, atama kakarıyla ilgili şunları söyledi:
"Biliyorsunuz 22 Mayıs Bakanlar Kurulu kararnamesiyle, Resmi Gazete'de yayımlanan Valilere İlişkin Atama Kararnamesi ile 3.5 yıldır valilik görevini sürdürdüğüm Afyonkarahisar ilimizden Karadeniz'e, Ordu ilimize atanmış bulunuyoruz. Ben de kararnamede gördüm ismimi. Daha önce bir tayin talebim olduğundan değil ama nasipmiş, kısmetmiş. Ordu büyükşehir. Karadeniz'in incisi diye bilinir. Ancak biz Afyonkarahisar'a bayağı alışmıştık. Burada halkla bütünleşerek güzel hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Afyonkarahisar halkına bana verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum."
BAKANLAR KURULU'NA TEŞEKKÜR
Ordu'da kapısının Afyonkarahisarlılara açık olacağını aktaran Balkanlıoğlu, Bakanlar Kurulu'na da teşekkür etti. Balkanlıoğlu, "Burada bir hizmet üretebilmişsek, milletin kalbine girmişsek, değerli arkadaşlarımın, kardeşlerimin sayesinde olmuştur. Beni sadece üzen tek şey, alışmış olduğum Afyonkarahisar'a ve halkına veda ediyor olmak. Onun dışında hakkımızda hayırlısı olsun diyorum. Bütün Afyonkarahisarlı kardeşlerimiz haklarını helal etsin diyorum. Bütün Afyonkarahisarlı kardeşlerimizi Ordu'ya bekleriz. İnşallah sağ salim gider başlarsak tabii. Bunların hepsi varsayım şu anda. Her şey kısmet ve nasip meselesi. Olan her şeyde hayır vardır diyorlar. Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler. Bu açıdan bize teveccüh edip Ordu iline vali olarak atayan Bakanlar Kurulu'na da teşekkür ediyorum" dedi.
BASININ DOĞASI YAZMAKTIR
Balkanlıoğlu, "Basın mensuplarına kırgınlığınız oldu mu?" sorusu üzerine de şunları söyledi:
"Basının doğasında vardır. Her şey hoşumuza gitmez. Yaptığımız şeyler, muhakkak ki başkaları tarafından yanlış anlaşılabilir. Yanlış işler de yapabiliriz. Bunların hakaret içeren cümleler içermemek şartıyla basında yer bulması, bizi o an için kızdırdı. Ama makul zamanda düşündüğümüz zaman hak veririz. Bu anlamda burada da bazı sıkıntılar yaşadık, bu da basında yer buldu. Ama sonuçta her şey takdir ve olacağı varsa oluyor. Yapılacak bir şey yok. Bu anlamda basın mensuplarına da teşekkür ediyorum, bize çalışmalarımızda destek verdikleri için. Eksik, kusurumuz olduğunda uyardıkları için de teşekkür ediyorum."

MA(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)