Nedim KOVA/ORDU, () - ORDU'da cezaevindeki 100 tutuklu ve hükümlünün yılda kavurup paketlediği 300 ton fındık, diğer cezaevlerine gönderilecek.
Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ordu Kapalı ve Açık Cezaevi Müdürü Mustafa Yaşar cezaevinin kapılarını basına açarak son 3 yılda yapılan yenilikleri tanıttı. Başsavcı Metin Uslu, cezaevinde fındık kavurma ve paketleme tesisi kurulması için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile proje hazırladıklarını söyledi. Projenin onaylanması için Adalet Bakanlığı'na göndereceklerini vurgulayan Başsavcı Uslu, şunları söyledi:
"Fındık üzerine DOKA ile ortak projemiz var. 250 bin TL'lik projenin 80 bin TL'sini biz karşılayacağız. Cezaevinde yılda yaklaşık 300 ton fındığı kavurmak ve paketlemek suretiyle satışını yapacağız. Bu anlamda bizim pazarımız da hazır. Türkiye'deki cezaevlerinde en çok tüketilen gıda maddelerinden biri de kuruyemiş. Satın alacağımız fındığı işleyeceğiz. Bu işte 100 tutuklu ve hükümlü çalıştıracağız. Aynı zamanda onlara iş kazandırmış olacağız. Yine bu fındığı paketleyip satarak yöreye fındık satışından dolayı katkımız olacak."
Cezaevindeki yenilikleri de anlatan Başsavcı Metin Uslu kereste atölyesinde 40 hükümlü ve tutuklunun çalıştığını, burada üretilen ağaç ürünlerin de kurumlara satıldığını söyledi.

NK(MS/ESM) (FOTOĞRAFLI)