ORDU Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Vedat Ilgınöz, son 3 yılda devletten para alabilmek için hileli boşandığı belirlenen 310 çift hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
SGK İl Müdürü Vedat Ilgınöz, boşandıktan sonra, ölen babalarının emekli maaşını alan, ihbar üzerine eşiyle birlikte yaşadığı saptanan 310 kadının maaşlarının kesildiğini belirtti. Hileli boşanan kadınların babasının sosyal güvencesine göre 500-700 lira arasında maaş aldığını, eşleriyle birlikte yaşadıkları halde evlilik bağını anlaşmalı bir şekilde bitirenlerin ihbar üzerine tespit edildiğini vurgulayan Ilgınöz, bu konuda 3 yılda 930 ihbar aldıklarını vurguladı. Tespitlerin genellikle ihbar üzerine yapıldığına dikkat çeken Müdür Ilgınöz, "İhbarlar neticesinde son 3 yıl içerisinde 310 hileli boşanma tespit edildi. Bu boşanan eşlerin birlikte yaşadıkları yine denetmenlerimizin çalışmalarıyla belirlendi. Bu kişilerin hem maaşları kesildi hem de aldıkları maaşlar ve sağlık giderlerini yasal faizleriyle birlikte geri istendi. Yıllardır devletten haksız yere maaş alanlar, bu şekilde hileli boşanarak devleti maddi açıdan zarara uğratanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.
Evli kadınların ölen babasından aylık alabilmek için boşandıklarına da dikkat çeken Vedat Ilgınöz, "Boşanan çiftler boşandıktan sonra babasından kalan maaşı almak için bize talep ediyorlar. Hak edenlere maaşları bağlanıyor. Ancak duyarlı vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine biz maaş bağlanan kişileri inceliyoruz. Gerçekten boşanıp eşiyle ayrı yaşayanlarla ilgili herhangi bir sorun yok. Ancak şikayet üzerine eşiyle anlaşmalı, hileli boşanarak aynı ikamette birlikte yaşıyorsa denetimlerle bunları tespit ediyoruz" diye konuştu.