ORDU’nun Çamaş Kaymakamlığı ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğiyle 2 yıl önce uygulamaya geçilen 'Özgürlük Rüzgarda Saklı' projesi kapsamında 41 kişiye, yamaç paraşütü eğitim sertifikası verildi. Kaymakam Turan Bedirhanoğlu projeyle ilçenin ve Ordu’nun yamaç paraşütü konusunda cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.
Çamaş Kaymakamlığı ve DOKA işbirliğiyle bölgede yamaç paraşütü sporunun yaygınlaştırılması amacıyla 'Özgürlük rüzgârda saklı' projesi hayata geçirildi. 2 yıl önce başlayan ve 4 yıl süreyle uygulanacak 380 bin liralık proje kapsamında ücretsiz eğitim alan 41 kişiye sertifika verildi. Kaymakam Turan Bedirhanoğlu projeyle ilçenin ve Ordu’nun yamaç paraşütü konusunda Türkiye’de cazibe merkezi haline geldiğini dile getirdi. Projenin amacının gelir sağlamak olmayıp bölgede yamaç paraşütünü yaygınlaştırmak olduğunu, ücretsiz kursların 2014 yılında da devam edeceğini anlatan Kaymakam Bedirhanoğlu, "Paraşütçülerin teorik eğitim aldığı ilçemizdeki Söken Köyü’nde eğitim veriyoruz. Teorik eğitim alanlar daha sonra 105 metrelik tepeden atlayış yaparak eğitim seviyelerini geliştiriyor" diye konuştu.
KURSİYERLERE ÜCRETSİZ MALZEME
Kaymakam Bedirhanoğlu, yamaç paraşütü eğitimlerinin Türk Hava Kurumu’nun lisanslı yamaç paraşütü eğitmenleri tarafından verildiğini, teorik eğitimlerin verildiği eğitim sınıfının, modernliği ve tek olması ile bölgede farklı bir özelliği sahip olduğunu söyledi. Bedirhanoğlu, "Eğitimlerin verildiği yamaç paraşütü malzemeleri dünyanın en gözde yamaç paraşütü malzeme ve markasından oluşuyor. Eğitim tesisimizde 17 adet single (tek) eğitim kanatları, 2 adet tandem (çift) uçuş kanatları ile beraber 1 adet paramotor (motorlu yamaç paraşütü) bulunuyor. Bunlarla beraber tulumlar, kasklar, telsizler, barometreler gibi birçok uçuş malzemesi hazır halde bulunuyor ve eğitim alan paraşütçülerin hizmetine sunuluyor” dedi.
CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Türkiye’nin her yerinden kurslara ücretsiz katılım sağlanabildiğini, projeyle 2014 yılında da eğitim çalışmalarının devam edeceğini de ifade eden Bedirhanoğlu, yamaç paraşütü sporunun son yıllarda dünyada ve ülkede hızla gelişen ve yaygınlaşan bir spor olduğunu söyledi. Projenin Çamaş İlçesi ve Ordu’nun tanıtımına da büyük katkı sağladığını dile getiren Bedirhanoğlu, "Burada eğitim alan paraşütçüler Ordu’da 530 rakımlı Boztepe’den de atlayış yapıyor. Türkiye’nin her yerinden Boztepe’ye gelen yamaç paraşütçüleri var. Bizim bu projemiz duyuldukça ilimiz yamaç paraşütünde bölgede ve Türkiye’de cazibe merkezi haline gelecektir” ifadelerini kullandı.