Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU Valiliği'nden, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun adı kullanılarak işadamlarının aranıp tekerlekli sandalye alımı için yardım istendiği belirtilerek, dolandırıcılık uyarısı yapıldı.
Ordu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun isminin kullanılarak telefonla bazı işadamlarının aranıp, tekerlekli sandalye kampanyası için bağış talebinde bulunulduğu, bu tür dolandırıcılık girişimlerine vatandaşların itibar etmemeleri istendi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Valiliğimize intikal eden şifahi şikayet ve duyumlara göre; bazı şahıslar işadamlarımızı telefonla arayıp, Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu'nun adını da kullanarak, 'Sayın Valimizin himayelerinde engelli vatandaşlarımız için 100 adet tekerlekli sandalye alacağız. Bu kampanyaya sizler de katılır mısınız' diyerek, bağış talep ettikleri öğrenilmiştir. Engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye temin etmek için Sayın Valimizin himayelerinde Valiliğimizce açılmış herhangi bir yardım kampanyası bulunmamaktadır. Bu tür talepler, dolandırıcıların işadamlarımızı ve vatandaşlarımızı dolandırmaya yönelik girişim ve yöntemlerden birisidir. Sayın Valimizin adını kullanmak ve engelli vatandaşlarımızı istismar etmek suretiyle kendilerinden bağış talebinde bulunulan işadamlarımızın veya vatandaşlarımızın durumu derhal emniyet birimlerine bildirmeleri, gerekirse Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğünün 223 52 52 numaralı telefonundan durumu teyit etmeleri önem arz etmektedir."


FOTOĞRAFLI