– ORDU’nun Eskipazar Köyü’nde bulunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Memurkent üçüncü etapteki 648 konuta doğalgaz bağlanamaması ev sahiplerini çileden çıkardı. Mağdur olan konut sahipleri elektrikli soba ile ısınmaya çalıştıklarını, evde soğuktan hasta olduklarını söylediler.
Ordu Memurkent Yapı Kooperatifi tarafından TOKİ'ye yaptırılan 648 konutluk üçüncü etabın anahtar teslimi geçen Eylül ayında yapıldı. 648 konut sahibinden yaklaşık 400'ü elektrik, su ve doğalgaz aboneliği için Memurkent Kooperatifi'ne bin 600 TL ile bin 800 TL arasında para yatırdı. Daha sonra TOKİ üçüncü etap konutun yönetimi için Emlak Yönetim A.Ş.'yi görevlendirerek yönetici ataması yaptı. Memurkent Kooperatif ve Emlak Yönetim A.Ş. yöneticileri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 3 aydır 648 konuta doğalgaz bağlanamadı.
Üçüncü etapta konutları olan yaklaşık 100 kişi karlı ve soğuk havaya rağmen Memurkent önünde toplanarak eylem yaptı. Konut sahipleri eylemlere rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarından yakınarak zaman zaman kendi aralarında da sert tartışmalarda bulundu.
Mağdur vatandaşlar, Memurkent'e abonelik parası yatırmalarına rağmen Emlak Konut A.Ş. yönetiminin kendilerinden abonelik parası istediğini, vermeyenlere de icra işlemleri başlatılması için ödeme emri tebligatları gönderdiğini kaydetti. Konutlarda doğalgaz olmadığı için elektrikli ısıtıcı ile ısınmaya çalıştıklarını, odun ve kömür sobası kurulmasına da site yönetimi tarafından izin verilmediğini belirten konut sahipleri, sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
Memurkent Emlak Konut A.Ş. yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.