KÜÇÜKÇEKMECE'de ilköğretim okulu 7'inci sınıf öğrencisi Hevin Bulam, üst geçit ve trafik ışıklarının olmadığı yoldan karşı tarafa geçmek isterken bir taksinin çarpması yüzünden ağır yaralandı. Okulun başarılı öğrencisi olan Hevin Bulam, kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı veriyor. Kazanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen yolda herhangi bir önlem alınmadı. Tüm tehlikelere rağmen öğrenciler 6 şeritli yoldan karşıya geçiyorlar. Bir siteye ait güvenlik kamerası kaza anını saniye saniye görüntüledi.
Olay, geçtiğimiz Perşembe günü, saat 12.00 sıralarında Atakent Mahallesi, Halkalı yolunda meydana geldi. Hakkalı Doğa İlköğretim Okulu 7'inci Sınıf Öğrencisi 12
yaşındaki Hevin Bulam, okul bitimi evine gitmek için yola çıktı. Üst geçit ve trafik ışıkları olmayan 6 şeritli geliş ve gidişli yoldan karşı yöne geçmek isteyen Hevin Bulam'a hızla geldiği ileri sürülen bir taksi çarptı. Ağır yaralanan Hevin Bulam, Maslak'daki
özel bir hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Hevin Bulam'ın annesinin doktor, babasının ise hakim olduğu öğrenildi. Hevin Bulam'ın sınıf arkadaşı Kadir Akdağ ile Kaan Alper, "Çok başarılı bir arkadaşımızdı. Çok üzgünüz. Onun sırasına kimse oturmadı. Onu bekliyoruz" dedi.
ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN TEPKİ
Kazanın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen yetkililerin hiçbir önlem almaması öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu. Yine aynı yoldan karşı yöne geçen öğrenci ve veliler, her seferinde büyük tehlike yaşadıkları ancak buna mecbur oldukları söyledi. Üst geçit ya da trafik ışıklarının konulması gerektiğini söyleyen öğrenci ve veliler, "Bu acı olayı bir daha yaşamak istemiyoruz. Gerekli yerlere başvurduk. Ancak şimdiye kadar bir sonuç çıkmadı. Daha kaç öğrencinin canı yansın" diye konuştu.
YOL KAPATIP EYLEM YAPTILAR
Kazanın olduğu yolu yaklaşık 5 dakika kapatan öğrenci velileri alkışlarla kazayı protesto etti. Veliler, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ diye slogan attı. Basın açıklamasını site sakini Işının Güneş okudu. Basın açıklamasında öğrencilerin korkarak geçtiği bir yol olduğu, ne tabela, ne üst geçit, ne trafik ışığı ne de kasisin olmadığı, yetkililerin en kısa sürede önlem alması gerektiği vurgulandı.