BALIKESİR’in Bandırma İlçe Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 133 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından Belediye Başkanı CHP’li Sedat Pekel ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçilere pilav dağıttı.
Bandırma Belediyesi’nde çalışan 133 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreni eski iskele binasında düzenlendi. Sözleşmeyi Bandırma Belediyesi adına Başkan Sedat Pekel, Genel İş Sendikası adına da DİSK Genel Başkanı Kani Beko imzaladı.
Yapılan toplu sözleşmeyle işçilerin bin 700 TL olan maaşları 2 bin 100 TL’ye çıktı. Toplu sözleşme 1 yılı kapsıyor. Genel İş Sendikası Bandırma temsilciliği belediye başkanlığı döneminde emeğe karşı göstermiş olduğu saygıdan dolayı teşekkür plaketi verdi. Pekel, plaketini Disk Genel Başkanı Kani Beko’nun elinden aldı.Toplu sözleşme imza töreninde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, bugüne kadar tüm toplu sözleşme görüşmelerini masada bitirdiklerini söyledi. Pekel ,yapılan toplu sözleşmeyle birlikte işçilerin bin 700 TL olan maaşlarının 2 bin 100 TL’ye çıktığını, 1 Nisan 2014 tarihinde de belediyede çalışan memurlarla toplu sözleşme imzalayacaklarını kaydetti.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko da konuşmasında 30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde sendikal hak ve özgürlükleri sağlayan partilerin yanında olacaklarını belirtti.
Toplu sözleşme töreninin ardından misafirlere pilav ve ayran ikram edildi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel işçilere kendi elleriyle pilav dağıttı.


EÖ(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)