Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ANTALYA'da cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa giden seçmenler oy kullandıktan sonra plajın yolunu tuttu. Kimileri de önce deniz keyfi yaptı, sonra oy kullanmaya gitti. İl genelinde seçime katılımın düşük olduğu gözlendi.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde 4385 sandıkta 1 milyon 529 bin 775 seçmenin kayıtlı olduğu Antalya'da oy kullanma işlemi sabah saat 08.00'de başladı. Oylarını erkenden kullanmak isteyenlerin sayısının az olduğu gözlenirken, bazı okullarda koridorlar boş kaldı. Oy kullananların sayısı öğle saatlerine doğru artmaya başladı. Vatandaşın oy kullandığı okullarda emniyet birimleri güvenlik önlemi alırken, okul girişlerinde seçmenlere yardımcı olmak amacıyla masalar kuruldu. Hangi sandıkta oy kullanacağını bilmeyen seçmenler için bilgisayarlı destek verildi. Bina sorumluları engelli ve yaşlı seçmenlerin oy kullanma işlemlerine yardımcı olmak için çalıştı.
HAK EDEN KAZANSIN
Pazar gününü daha iyi değerlendirmek isteyenler sabah saatlerinde oy kullanmayı tercih ettiği Antalya'da, ev kadını 28 yaşındaki Tuğçe Elevli ile ticaretle uğraşan eşi 35 yaşındaki Özgür Elevli erkenden sandığa gitti. Tuğçe Elevli, “İnşallah iyi olur. Hak eden kazansın. Gençlerimiz, çocuklarımız için önemli. Oyumuzu kullandık, yazlık yerdeyiz, evdeyiz, sonra denize gideceğiz. Çocuklarla vakit geçireceğiz. Önce görevimizi yapıyoruz, sonra denize gidiyoruz" dedi.
MUTLUYUZ, HUZURLUYUZ
Erkenden sandığa gidip oyunu kullandıktan sonra ailesiyle vakit geçirmeye hazırlanan satış sorumlusu 43 yaşındaki Halil Genç, “Mutluyuz, huzurluyuz, inşallah vatanımız, milletimiz için hayırlı uğurlu olur. Bugün günlerden pazar. Haftada bir gün tatilimiz var, çocuklarımızla denize girip eğleneceğiz" dedi.
DENİZE GİRİP OY KULLANMAYA GELDİ
Kimi seçmenler ise önce denize girip sonra oy kullanmayı tercih etti. Ayağında şort, parmakarası terlik ve başında şapkasıyla oy kullanmaya gelen 35 yaşındaki güvenlik görevlisi Alper Ergin, oy kullandıktan sonra yeniden denize gideceğini söyledi. Ergin, “Denizden geldik, sabah sporumuzu yaptık, oyumuzu kullanacağız, sonra sahile devam. Çünkü çok sıcak. Oyumuzu kullanalım, vatana milletimize hayırlı olsun" diye konuştu.
TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GELDİ
Engelli ve hasta seçmenler de sandığa gitti. Bir süredir tedavi gören 59 yaşında onkoloji hastası Aynur İyiişbilir, 56 yaşındaki kardeşi Mine İyiişbilir ile birlikte geldi. Okuldaki asansörle oy kullanacağı sandığa çıkan Aynur İyiişbilir, kardeşinin yardımıyla oyunu kullandı. 56 yaşındaki Mine İyiişbilir, ablasının 4 aydır onkoloji servisinde tedavi gördüğünü anlatırken şöyle konuştu:
“Ama vatandaşlık görevini yapmak için mutlaka gelmek istedi. Biz de tekerlekli sandalye temin ettik, şimdi oy kullanacağız."
YERLEŞİK YABANCILAR OY KULLANDI
Antalya'da yaşayan yerleşik yabancılar da sandık başına gitti. Azerbaycan uyruklu 42 yaşındaki turizmci Elvira Tükel, “Ben yabancıyım ama Türk vatandaşı oldum. Vatandaşlık görevini yerine getirdim, sandığa geldim, oy kullandım. Bundan sonra artık tatili yaşayacağız" şeklinde konuştu.
42 yaşındaki turizmci Rusya uyruklu Sevgi Olena Rozhnova ise 10 yıl önce Türk vatandaşı olduğunu aktardı. Rozhnova, “Türkiye'yi daha ileride görmek istiyorum, o yüzden seve seve her şeye yardım etmeye çalışıyorum. Oy kullandım işe gideceğim. Otelde çalışıyorum. Güzellik uzmanıyım" dedi.
OYUNU KULLANAN SAHİLE KOŞTU
Hava sıcaklığının 35 derece hissedildiği Antalya'da oy kullanan vatandaşlar sahilin yolunu tutarken, kimi de önce deniz keyfi yaptı sonra oy kullanmayı tercih etti. Sıcak havanın da etkisiyle Konyaaltı sahili hınca hınç doldu. 52 yaşındaki aşçı Meral Çam Aker, oy kullandıktan sonra serinlemek için torunu ile sahile geldi. Oyunu sabah erkenden kullandığını ifade eden Aker, “Antalya'da hava çok sıcak. Deniz cıvıl cıvıl. İnşallah bu seçim Türkiye için iyi olur" dedi.
Denizde yüzen 33 yaşındaki öğretmen Bahar Şahin ise “Oyumuzu kullandık şu an ailecek denize geldik. Milletimize hayırlı olsun" ifadesini kullandı.
33 yaşındaki elektrik teknikeri Cumhur Yürüker de “Oyumuzu kullandık. Sıcak pazar gününde oyumuzu kullandıktan sonra denize geldik. Vatandaşlık görevimizi yaptık, inşallah Türkiye için en hayırlısı neyse o olur" şeklinde konuştu.
Antalya genelinde seçimlere katılımın, geçen seçimlere oranla daha düşük olduğu gözlendi.

FOTOĞRAFLI