ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi Serhat Köyü'nde yangında ev yanan 15 gün sonra da birlikte yaşadığı 87 yaşındaki ağabeyi Ali Kızık'ı kaybeden 78 yaşındaki Ahmet Kızık, yangından kısmen zarar gören 2 metrekarelik hayvan ağılında yaşam mücadelesi veriyor.
Bayramiç İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Serhat Köyü'nde 28 Şubat günü çıkan yangında evini yitiren Ahmet Kızık, yangından 15 gün sonra birlikte yaşadığı ağabeyi Ali Kızık'ı yaşlılığa bağlı rahatsızlıklardan kaybetti. Kimsesiz ve çaresiz kalan Ali Kızık, yangından kısmen zarar gören hayvan ağılında yaşamını sürdürüyor. Çiftçi ve Bağ-Kur emeklisi Ali Kızık, odunları yanyana dizerek yatak yaptığı ağılda 600 TL ile geçinmeye çalışıyor. 2 tabak ve tek bir su şişesine sahip Kızık, "Bakkaldan aldığım ekmekler ve konu komşunun getirdiği domates, salatalıklarla hayatta kalmaya çalışıyorum. Hayat bu, kimi aşağıya çekeceği kimi yükselteceği belli değil" diye konuştu.
Yanan evini ve ağabeyini sayıklayan talihsiz yaşlı adamın psikolojisinin de yerinde olmadığını söyleyen çevre sakinlerinden Ahmet Soylu, her gün şahit oldukları bu yaşam mücadelesinin göz yaşartıcı olduğunu söyleyerek "Yaşadığı hayvan ağılının çatısının da zarar görmesi nedeniyle üstüne yağmur yağıyor. Ben Ahmet amcanın en yakın komşusuyum, elimden gelen yardımı yapıyorum. Ama bizim durumumuz da belli, her gün yanan evini sayıklıyor" dedi.

FD (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)