Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ASKERLİK görevini yaparken şüpheli şekilde ölen askerlerin aileleri, 5 yıl sonra ilk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Antalya'da görüştü. Başbakanla yapılan görüşme kısa sürerken, aileler taleplerini eşi Emine Erdoğan'a aktardı.
Askerlik görevini yaparken şüpheli şekilde ölen askerlerin ailelerinin kurduğu Şüpheli Ölümler ve Mağdurları Derneği, hafta sonu miting için Antalya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Dernek başkanı Oktay Can, eşi Süsember Can, başkan yardımcısı Rıza Doğan ile dernek üyesi Nurdan Sözer'in katılımıyla basın açıklaması yaptı. Başbakan ile Konyaaltı Beachpark'ta düzenlenen iftar yemeğinde görüşme fırsatı bulduklarını söyleyen Oktay Can, birkaç dakika süren görüşmeden sonra Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptıklarını aktardı.
3 DAKİKA BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜK
5 yıldır Başbakan Erdoğan ile görüşmeye çalıştıklarını, ancak randevu talep etmelerine rağmen görüşemediklerini kaydeden Dernek Başkanı Oktay Can, "Tabi ki nasip olmadı. Dün nasip oldu. 3 dakika Başbakanımızla görüştüm. Değerli eşiyle de yarım saat görüştük. Görüşmede, resmi kayıtlarda 2 bin 220 olan asker ölümlerini dile getirdik. Askeri mahkemelerin bu olayın üzerine gidemediğini, taraf tuttuğunu dile getirdik" dedi.
ÖLÜM ORUCUNA BAŞLAYACAĞIZ
Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'a çocukları şüpheli şekilde ölen ailelerin perişan durumda olduğundan bahsettiğini dile getiren Oktay Can sözlerini şöyle sürdürdü:
"Evlerine ekmek götürecek çocukları kalmadığını ve acilen torba yasadan faydalanmak istediğimizi söyledim. O da, 'Baba söz veriyorum' dedi, ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. 'Mecliste görüşülen torba yasada bu aileler yer almadığı zaman biz bayramı Ankara'da geçirip, ölüm orucuna gireceğiz' diye Başbakanımızın eşine de belirttim. Çünkü 5 yıldır kimse yanımızda olmadı. Aldığımız bilgiye göre Ak Parti adımı atmıyor. Dünya lideri, Başbakan'ın bir çay kaşığı bile bu annelerin, bu ailelerin yüreğine su serpmesini istedim."
İNŞALLAH DUYARSIZ KALMAZLAR
Emine Erdoğan'a çocuklarının şehitliğinin verilmesi başta olmak üzere bazı taleplerini ilettiklerini aktaran Oktay Can, "Çocuklarımızın şehitliklerinin verilmesi için konuştuk. Diğer taleplerimizin de yer aldığı dilekçeyi Başbakanımızın eşi Emine Hanım'a teslim ettim. İnşallah onların da duyarsız kalmayacağını düşünüyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI