YETİŞTİRME Yurdu'nda büyüyen ve Marmaris Müftülüğü’nde şoför olarak çalışan 'Olumlu Yaşar' lakaplı 35 yaşındaki Yaşar Yiğit, kendini muhtaçlara yardıma adadı.
Yaşar Yiğit, son olarak, Turgut Köyü’nde üç özürlü ve sakat çocuğuyla, çatısı akan derme çatma barakada yaşayan 85 yaşındaki Yıldız Çoban’ı ev sahibi yaptı. Yiğit, yardım dağıtmak üzere, bir süre önce kamyonetiyle geldiği köyde, Çoban Ailesi’nin dramına tanık oldu. Yıldız Çoban’ın, çocukları bedensel engelli 61 yaşındaki Ayşe Sabahat, zihinsel engelli 54 yaşındaki Turgut ve 44 yaşındaki İbrahim Çoban ile çatısı akan barakada yaşadığını gören Yaşar Yiğit hemen harekete geçti. Dramı Facebook’a taşıyan Yaşar Yiğit’e destek Cape Town’da restoran işleten Mehmet Yılmaz’dan geldi. Yaz başında Marmaris’e gelen Mehmet Yılmaz üç ayda tek katlı dört odalı evin kaba inşaatını bitirtti. Bu arada Yaşar Yiğit’e başvuran 29 kişi daha aileye yardım etti. Yardımlarla evin tüm eksikleri giderildi ve yaşanacak hale getirildi.
YARDIMA DEVAM
Kendilerine ev yapılması konusunda yardımda bulunan Yaşar Yiğit, Mehmet Yılmaz ve işadamlarına dualarla teşekkür eden Yıldız Çoban, eşi Mehmet Çoban'ı sekiz yıl önce kaybettikten sonra sefalet içinde yaşamaya başladıklarını söyledi. Yıldız Çoban, “Eşim öldükten sonra tek sağlıklı olan kızım Ümmühan Şahin ve onun dört oğlundan başka kapımızı çalan olmadı. Ancak Yaşar Yiğit ve diğer yardımseverler sayesinde hayatımız değişti” dedi.
Destek aldığı 30 yardımseverin isimlerini teşekkür plaketine yazarak evin bir duvarına asan Yaşar Yiğit, yardımlara devam edeceğini söyledi.