MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, sık sık kazaların yaşandığı, dün de otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsünün yaşamını yitirdiği Yalıkavak Sanayi Sitesi önündeki yolu trafiğe kapatan grup, bir süre oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 2 kilometrelik araç konvoyu oluşurken, eylem polisin kalabalığı ikna etmesiyle sona erdi.
Gökçebel Mevkisi'ndeki Yalıkavak Sanayi Sitesi önünden geçen Bodrum-Yalıkavak Karayolu'nda, dün saat 22.00 sıralarında Musa Ercan'ın kullandığı 06 FC 6182 plakalı otomobil, aniden ana yola çıktığı ileri sürülen Atilla Arsilan yönetimindeki 48 UB 927 plakalı motosiklete çarptı. Kazada, motosikletten fırlayarak 20 metre sürüklenen Arsilan'ın sağ bacağı koptu. Ambulansla Bodrum'daki bir özel hastaneye kaldırılan Arsilan, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Polis kazanın ardından çevredekiler tarafından linç edilmek istenen otomobil sürücüsü Ercan'ı güçlükle uzaklaştırıp, gözaltına aldı. Ercan, sevk edildiği adliyede adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.
10 CAN GİTTİ
Aynı yerde sık sık kazalar yaşanması sanayi sitesi esnafının da tepkisine neden oldu. Yaklaşık 100 kişi, kazanın ardından Bodrum - Yalıkavak Karayolu'nu trafiğe kapatıp, bir süre oturma eylemi yaparak, tepkilerini dile getirdi. Plastik doğrama ustası Erdal Aydın, "Bu yolda her hafta birileri ölüyor, onlarca kişi sakat kalıyor. Ocak ayının başından bu yana burada meydana gelen 40'ıncı kaza. Bu kazalarda 10 kişi öldü. Karayolları, kaymakam, sorumlular yolun ıslah edilmesi için daha kaç kişinin ölmesini bekliyor? Daha önce tabutlu eylem yaptık, sesimizi duyurmak istedik ama sonuç alamadık. Daha ne yapılım cenazeleri buraya mı getirelim" dedi.
POLİS İKNA ETTİ
Oturma eylemi nedeniyle trafiğe kapan yolda yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Polis, "Bu kazalardan bizler de en az sizin kadar mağduruz. Çünkü bir yolun düzeltilmesi için defalarca ilgili makamlara yazılar yazdık, biz de buranın düzeltilmesini ve canların yanmamasını istiyoruz. Size söz veriyoruz, bu yolun ıslahı için takipçisi olacağız. Ama şimdi yolu açalım hastası olanlar, tatile gelenler evlerine gitsin, eylemi yaptınız amacına ulaştı" diyerek kalabalığı ikna etti. Grup, bunun üzerine eylemine son verip, olaysız dağıldı.

FOTOĞRAF