VELİLER OKUL MÜDÜRÜNE ŞİKAYET ETMİŞ
Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde 2 aylık bebeğini açlık ve susuz bırakarak ölümüne neden olan sınıf öğretmeni Seçil M.D.'den velilerin bir çok kez şikayet geldiği, okul müdürüne yaptıkları şikayetten sonuç alamayan bazı velilerin de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduğu ortaya çıktı.
Rheinland Pfalz İlkokulu'nda sınıf öğretmeni Seçil M.D.'nin öğrencilere karşı tavırları ve dikkat çeken giyimi nedeniyle öğrenci velileri tarafından istenmediği belirtildi.
VELİLER İMZA TOPLADI
Velilerden Nilgün Ünal, çocuğunun öğretmeni olan Seçil M.D.'den hep şikayetçi olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Çocuğumun öğretmeniydi. Başka bir sıkıntı yaşadığını duymuştuk zaten. O yüzden de o öğretmen okulumuza gelince doğal olarak istemedik. Öğretmenden veliler memnun değildi. Kendi aralarında imzalar topladı. Fakat ciddiye alınmadı. Öğretmen değiştirmek istedik. Bu da mümkün olmadı. Mecburiyetten çocuğumuzu göndermek zorunda kaldık. Ama hep bir tedirginlimiz vardı. Müdür bey bir sıkıntı olursa dikkate alacaklarını söylemişti. Tavırları normal gibi görünüyordu. Fakat bir panik içersindeydi. Çok sabırsız tavırları vardı. Öğrenci velilerinin geneli istemiyordu."
Öğretmen Seçil M.D.'nin giyim kuşamını hiç beğenmediklerini, ancak eğitim yılının başında olunması nedeniyle zaman tanımayı uygun gördüklerini anlatan Nilgün Ünal, "Bekledik böyle sonuç oldu. Bu durumu biz müdüre yansıttık. O da gözlerinin öğretmenin üzerinde olduğunu belirterek, 'Sıkıntı olursa gereğini yaparız' dedi. Bana kalmış olsa çocuğumu o öğretmenden hemen alacaktım ama öyle bir şansım yoktu" dedi.
"ÇOCUKLARA KARŞI SEVGİSİZDİ"
Çocuğu ana sınıfında olan Sultan Acar da, öğretmen Seçil M.D.'den tüm sınıf velilerinin şikayetçi olduğunu duyduğunu anlattı. Sultan Acar, şunları anlattı:
"Kapı komşumun oğlu ve kızının öğretmeniydi. Öğretmen hakkında Milli Eğitim'e şikayette bulundular. Müfettişler geldi. Öğretmen uyarıldı. Ayrıca müdür de uyardı. Sürekli geç geliyordu. Sınıf ve çocuklarla bir alakası yoktu. Bütün sınıf çocuklarını alıp başka bir sınıfa vermek istiyorlardı. Milli Eğitim Müdürlüğü gönderdiği için müdür uyarıda bulunuyordu. Yapacak bir şey yoktu. Çocuklara karşı sevgisizliği vardı. Ağlayan çocuklara sert tepkiler veriyormuş diye duyuyordum."
Bir öğretmenin örnek olması gerektiğini söyleyen öğrenci velilerinden Süleyman Uzuntürk, "Haberlerden olanları öğrendik. Üzüldük bu duruma. Yerine başka bir öğretmen görevlendirildi ve içimiz rahat etti" dedi.
BEBEĞİN BABASI OLAN POLİS ARANIYOR
Adana Emniyet Müdürlüğü, Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde 2 aylık bebeğini evde bırakarak 9 günlük bayram tatiline giderek açlıktan ölümüne neden olan öğretmen anne Seçil M.D.'nin çocuğunun babası olduğunu iddia ettiği polis memurunun kim olduğunu araştırmaya başladı. Türkiye'yi sarsan Kocaeli Gölcük'teki bir ilkokulda sınıf öğretmeni olan Seçil M.D.'nin 'Berk' adını verdiği 2 aylık erkek bebeğinin babası olduğunu ileri sürdüğü polis memuru merak konusu oldu.
Adana Emniyet Müdürlüğü de söz konusu polis memurunun kim olduğunu araştırmaya başladı. Emniyet yetkilileri, Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'na resmi yazı göndererek Seçil M.D.'nin sevgilisi ve ölen bebeğin babası olduğu öne sürülen polis memurunun kimliğini sordu. Emniyet yetkilileri, şu ana kadar kendilerine bildirilmiş bir ismin olmadığını bildirdi. Yetkililer, resmi yazı ile bir isim bildirilmesi halinde söz konusu memur hakkında idari soruşturma başlatabileceklerini söyledi.
AİLESİ KAYIP
Seçil M.D.'nin Hatay'ın Erzin İlçesi Yeni Mahalle'de oturan ailesi de evlerinden ayrıldı. Emekli öğretmen olan baba 60 yaşındaki Caner D. ile anne Sultan D., dün akşamdan bu yana evlerinde de görülmedi. Komşuları da aile ile ilişkilerinin çok iyi olmadığı için gidip gelmediklerini bu nedenle söz konusu kişileri pek tanımadıklarını anlattı. İsimlerinin yazılmamasını isteyen komşuları,, Seçil M.D.'nin bu ailenin kızı olup olmadığını da bilmediklerini kendisini de hiç görmediklerini öne sürdü.
Fatih KARAÇALI- Ufuk AKTUĞ- Sedat İSKENDEROĞLU/ADANA, ERZİN (Hatay), ()