İZMİR'de bir yıl önce güvenlik görevlisi olarak çalıştığı mağazanın önündeki yağmur dolu brandayı boşaltmak isterken, brandanın altında kalan güvenlik görevlisi Şevket Pamukoğlu'nun ölümüyle ilgili davanın görülmesine başlandı. Tutuksuz yargılanan mağaza müdürü Elif Demir Hayta ve branda imalatçısı Ferhat Aslan hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3-6 yıl arasında hapis cezası istendi.
Olay 30 Kasın 2012 tarhinde Konak Kemeraltı'nda bulunan bir kot mağazında meydana geldi. Mağazada gece güvenlik görevlisi olarak çalışan bir çocuk babası 43 yaşındaki Şevket Pamukoğlu, mağazanın önüne gerili brandada biriken yağmur sularını elindeki paspas sopasıyla boşaltmak istedi. Suyun ağırlığı nedeniyle branda Pamukoğlu'nun üzerine çöktü. Olay anında yaralanan Pamukoğlu, kaldırıldığı hastanede 15 gün sonra yaşamını yitirdi. Güvenlikçinin eşi Perihan Pamukoğlu, şikayetçi oldu.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Erdal Kütükçü, mağaza müdürü Elif Demir Hayta hakkında dava açarken, branda imalatçısı Ferhat Aslan hakkında soruşturmaya yer olmadığına karar verdi. Pamukoğlu Ailesi'nin avukatı Ali Onar'ın itirazı üzerine Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi Aslan hakkında da dava açılması yönünde karar verdi.
Bugün İzmir 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlayan davaya tutuksuz yargılanan Elif Demir Hayta, avukatı ile ölen güvenlik görevlisinin avukatı Ali Onar katıldı.
Sanık Hayta, söz konusu brandanın yapımıyla şirketin mimari departmanının ilgilendiğini, olay günü saat 06.30'da Şevket Pamukoğlu'nun kendisini arayarak yağmurdan dolayı işyerinin su almaya başladığını söylediğini, branda imalatçısı firmanın sorumlusu olarak Ferhat Aslan'ı arayarak gelip bakmalarını istediğini, Pamukoğlu'nu tekrar arayarak gelip bakacaklarını ilettiğini, hiçbir şeye dokunmamasını istediğini, ancak işyerine vardığında brandanın yıkılmış olduğunu ve Pamukoğlu'nun yerde yattığını gördüğünü söyledi.
Brandanın işyeri açıldıktan 1 ay kadar sonra yapıldığını, ancak o tarihte kendisinin mağaza sorumlusu olmadığını, bu olayla ilgili kusurunun bulunmadığını ifade eden Hayta, kendisinin risk analizi gibi bir görevinin bulunmadığını, mağazanın satışından ve ürünlerden sorumlu olduğunu, buraatini talep ettiğini belirtti.
Müşteki Perihan Pamukoğlu ise eşinin mağazada 1.5 aydır çalıştığını, eşinin ölümünden kimler sorumluysa cezalandırılmasını istediğini, kendilerinin herhangi bir maddi zararlarının giderilmediğini, eşinin daha önce de birkaç kez brandanın suyla dolduğuğunu ve bir gün başına bela olacağını söylediğini, eşinin olay sonrasında bilinci yerine getirilemediği için kendisiyle olayla ilgili konuşmadıklarını söyledi.
Hakim Mehmet Sayar, Perihan Pamukoğlu ve oğlu Furkan Pamukoğlu'nun davaya katılma taleplerinin kabulüne, duruşmaya gelmeyen sanık Ferhat Aslan'ın bir sonraki celseye çağrılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.