Nilüfer KANDIRMIŞ/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Yalıkavak Mahallesi'ni Gündoğan Mahallesi'ne bağlayan ve sık sık ölümlü trafik kazalarının yaşandığı İnönü Caddesi'nde vatandaşlar ikinci kez eylem yaptı. Yola tabut koyarak, 30 dakika boyunca trafiğe kapatan eylemciler, yolun geçici çözümlerle değil kalıcı olarak düzenlenmesini istedi.
Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ni Gündoğan ve Göltürkbükü Mahalleleri'ne bağlayan İnönü Caddesi'nin 3,5 kilometrelik bölümünde yaşanan ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarını protesto etmek isteyen halk ikinci defa yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. İnönü Caddesi'nin Gökçebel Mevkii'nde toplanan yaklaşık 200 kişi, yolu trafiğe kapatarak yolun ortasına temsili tabut koyarak eylem yaptı. Eyleme katılanlar ellerinde dövizler taşıyarak, alkış ve ıslıklarla 30 dakika boyunca trafik akışına izin vermedi. Toplanan grup, bugüne kadar Yalıkavak Yolu'nda ölenlerin anısına 2 dakikalık saygı durusunda bulundu. Eylemciler ellerinde 'Canımızı yolda bulmadık', 'Muğla Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nü göreve çağırıyoruz', 'Yollar ülkeye can verir! Gökçebel yolu can alıyor!' yazılı dövizler ve Türk Bayrağı taşıdılar. Eylemciler 'Başbakan duy bizi', 'Kaymakam uyuma', 'Ölüm yolu istemiyoruz' sloganları attı. Yol kapatma eylemi yolda uzun araç kuyruğu oluşdu.
Eylem için toplanan grup adına açıklama yapan turizmci Hayrullah Kayacan, İnönü caddesinin ölüm yoluna dönüştüğünü belirterek, "Yaptığımız ilk eylemin sonunda ilgili kurumlar, 4 şeritli yolu renkli yol butonu ve delinatör koyarak ayırma işlemi yaptı. Bizler bu eylemleri, geçici çözümler için yapmıyoruz. Kalıcı çözümler istiyoruz. Yolun refüj çalışması ile bölünmesini ve trafik ışıklarıyla trafiğin akışının kesilmesini istiyoruz. Eylemimizde kullandığımız tabutların dolmasını, sürekli can kayıpları vermek istemiyoruz" dedi.
8 yıldır Yalıkavak'ta yaşayan emekli Güler İlkkılıç, "Bu yol butonları çözüm değil. Kamyonlar ve otomobiller hacıyatmaz şeklindeki yol butonlarının ezerek üstünden geçiyor. Burada daha fazla kayıplar vermedenkalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz" dedi.
30 dakikalık yol kapatma eyleminin ardından vatandaşlar, eylemi sonlandırarak, yolu trafiğe açtı.

FOTOĞRAFLI