HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde en son 26 yaşındaki Avukat Çiğdem Akkoyun Yıldır'ın başının kopması sonucu hayatını kaybettiği 'ölüm virajı' denilen yolun hatalı olduğu ve 2006 yılından bu yana gündeme geldiği ortaya çıktı. İskenderun Belediyesi yolda düzenleme çalışmalarına başlarken, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, kazaların yoldaki eğimin ters olmasından kaynaklandığını söyledi.
İskenderun'un Liman B ve C kapıları arasında bulunan, her yıl ölümlü kazaların olması nedeniyle ilçe halkı tarafından 'Ölüm virajı' olarak adlandırılan E 91 Karayolu'nda 20 Kasım'da meydana gelen kazada Ukraynalı Piyano Öğretmeni Victoria Aleksandra Perepelitsa yaşamını yitirmişti.
Öğretmenin ölümüyle tekrar gündeme gelen ama herhangi bir önlem alınmayan yolda en son 23 Aralık'ta, ölüm virajını alamayan Avukat Çiğdem Akkoyun Yıldır karşı şeride geçip Mustafa Ay'ın otomobiline çarptı. Genç avukat başının kopması sonucu olay yerinde yaşamını yitirirken, Mustafa Ay da kazadan 3 gün sonra yaşam mücadelesi verdiği hastanede hayatını kaybetti.
BELEDİYE ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Çiğdem Akkoyun Yıldır ve Mustafa Ay'ın hayatını kaybettiği kazadan sonra ölüm virajı tekrar gündeme gelmiş, vatandaşlar kaza yerinde 'Bu yolda artık önlem alınsın' diye tepki göstermişti.
Diğer taraftan yoldaki hatanın 2006 yılında tespit edildiği ve bunun İlçe Trafik Komisyonu'nda da gündeme alındığı ortaya çıktı. 7 yıldır beklenen önlem adımı ise İskenderun Belediyesi'nden geldi ve belediye ekipleri yolda düzenleme çalışmalarına başladı.
'VİRAJLARDA EĞİM TERS'
Aynı zamanda İlçe Trafik Komisyonu Üyesi olan Erol Akın, Piyano Öğretmeni Victoria'nın öldüğü kazadan 2 gün sonra yapılan komisyon toplantısında ölüm virajının tekrar gündeme geldiğini söyledi. Akın, "Söz konusu yolun genişletilmesi ve virajın 2006 yılından beri ters eğim, daha doğrusu merkezkaç kuvvetinin ters eğimde olduğu trafik komisyonu kararlarında gündeme getirilmişti. 2008 yılında da tekrar gündeme geldi ve hatta 22 Kasım'daki İlçe Trafik Komisyonu Toplantısı'nda tekrar gündeme getirildi. Mustafa Kemal Üniversitesi'nin ilgili birimlerinden görüş de alındı. Sola virajlarda sola eğimin, sağa virajlarda sağa eğimin olması gerekir. Söz konusu Liman B Kapısı'nın oradaki virajda eğim ters. Savurmaların en çok olduğu bir viraj şeklidir" diye konuştu.
'KOMİSYON ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI'
Yolun yapımından ve yapılmasından sorumlu olan müesseselerin, yoldaki eğimi düzeltmesi gerektiğini ifade eden Akın, son olarak şunları söyledi:
"Işıklandırmada da sorunlar vardı. Şöyle ki her iki taraftaki ışıklandırmalarda viraja gelen sürücülerin gözüne geliyor. Orada gidiş ve geliş yollarının birinin aşağıda olması gerekiyor. Bu viraja süratli girildiği zaman merkezkaç kuvvetinde ters eğilim olduğundan dolayı özellikle arka tekerlekler itme yapar kayar, kayma olduğu zaman karşı şeride takla atarak geçişler başlar. Burada kaymalar, takla atmalar ve savrulmalar oluyor. İlçe Trafik Komisyonu bu konuda ilgili birimlere yazışmaları yapmıştır üzerine düşeni yapmıştır. İlgili birimlerinde burayı yapmaları gerekir. Şu anda yapılan çalışmalarla birlikte inşallah maddi ve manevi can kayıpları bundan sonra olmaz."