Serhat TEZCAN- Mehmet İNAN/BURSA, () - BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde 13 Nisan'da kontrolden çıkan otomobilin otobüs durağına dalması sonucu ortaokul öğrencileri 14 yaşındaki Furkan Akbulut ve 16 yaşındaki Serkan Alkan'ın yaşamını yitirdiği 2 kişinin de yaralandığı durağa önlem olarak 8 çelik bariyer dikildi. Durakta otobüsün gelmesini korku ile beklediklerini söyleyen yolcular durağın arka taraftaki yeşil alana çekilmesini beklerken, böyle bir önlemin alınmasının yeterli olmayacağını söyledi. 
Merkez Nilüfer İlçesi'nde 13 Nisan'da bir ay önce Reşit İrfan Ersöz'ün yönetimindeki otomobil, hafif ticari aracı sollamak isterken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak otobüs durağına girdi. Otomobilin çarptığı durakta otobüs bekleyen Süleyman Cüra ve Ali Karasu Ortaokulu öğrencileri Serkan Alkan ile Furkan Akbulut öldü, 2 arkadaşları ise yaralandı. Kaza ardından gençlerin okul arkadaşları durak önünde "Güvenli Duraklar İstiyoruz" eylemi yaptı. Serkan Alkan'ın babası Kenan Alkan ise durağın geri alınmasını ve önüne bariyer yapılmasını istedi.
Kaza ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs durağı geçtiğimiz günlerde eski yerinde hizmet vermeye başlarken, bu haberin basın yayın organlarında çıkmasının ardından şimdi de durağın hemen önüne 8 çelik bariyer konuldu.
'Ölüm durağı' olarak adlandırılan durakta otobüs bekleyen yolcular, seslerinin duyulmasını beklerken böyle bir önlem alınmasına şaşırdıklarını söyledi. Durakta bekleyen ve tıbbi sekreter olarak çalışan Sevda Argun, otobüs beklerken korktuğunu belirterek, şöyle dedi:
"Durak, yol ortasında. Şu anda hala güvenliği yok bence. Biraz daha  geriye alabilirler. Otobüslerde zaten riskli duruyor. İki can gitti. Bazı sürücüler nerede hız yapacağını bilmiyorlar. Konulan bariyerler bence önlem değil. Bunlar yine devriliyor. Durak da demirdi yıkıldı. Yine aynı hızı yapıyorlar. Önlem yetmeyecek bence." 
"DURAĞIN YERİ UYGUN DEĞİL"
Uludağ Üniversitesi Hemşirelik Okulu Öğrencisi Melike İlhan ise durağın yola yakın olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu;
"Otobüslerde ortadan gidiyor. 'Dur' demek için duraktan ayrılmak zorunda kalabiliyoruz. Durağın yeri hiç uygun değil. Arkada yeşil alan var daha geriye alınabilir. Ön tarafa alınan bariyerlerin de çok sağlam olduğunu düşünmüyorum. Yıkılır heralde. Her yerde var bunlardan çok sağlam olduğunu düşünmüyorum."

ST,Mİ(FK/İD) (FOTOĞRAFI)