Sebile ÇETİN- Serhat TEZCAN/ BURSA, ()-BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde kontrolden çıkan otomobilin otobüs durağına dalması sonucu ortaokul öğrencileri 14 yaşındaki Furkan Akbulut ve 16 yaşındaki Serkan Alkan’ın yaşamını yitirdiği iki kişinin de yaralandığı durak, düzenleme yapılmadan eski yerine kondu. Durakta bekleyen öğrenciler, olaydan sonra burada beklemekten korktuklarını, yetkililerin tehlikeye rağmen durağı içeriye almadıklarını söyledi.
Merkez Nilüfer İlçesi'nde bir ay önce Reşit İrfan Ersöz'ün yönetimindeki otomobil, hafif ticari aracı sollamak isterken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak otobüs durağına girdi. Otomobilin çarptığı durakta otobüs bekleyen Süleyman Cüra ve Ali Karasu Ortaokulu öğrencileri Serkan Alkan ile Furkan Akbulut yaşamını yitirdi, iki arkadaşları ise yaralandı. Kazanın ardından gençlerin okul arkadaşları durak önünde ‘Güvenli Duraklar İstiyoruz’ eylemi yaptı. Serkan Alkan’ın babası Kenan Alkan ise durağın geriye alınmasını ve önüne bariyer yapılmasını istedi. Kazanın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs durağı eski yerine tekrar kondu. 'Ölüm durağı' olarak adlandırılan durakta otobüs beklemeye devam eden öğrenciler araçların hızla gelmesinden korktuklarını ve yaşanan olayın ardından tedirgin şekilde otobüs beklediklerini söyledi.
Öğrencilerden Mehmet Can Polat, bazı arkadaşları ile birlikte, korktukları için otobüsü durakta değil parkta beklediklerini belirterek, “Olaydan sonra bariyer kurmalarını bekliyordum. İki can onları akıllandırmadı” dedi.
Yine öğrencilerden Recep Yılmaz ise yetkililerin eksiklikleri kontrol etmesi gerektiğini dile getirerek, “Burası bir ölüm tuzağı. Bu durağın geri çekilmesi gerekli. Bu durağın buraya yeniden yapılması yanlış. Trafik yoğun, metro var. Bu yüzden cep yapılmalı” diye konuştu.


SÇ,ST(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)