MUĞLA'nın Milas İlçesi'ndeki balık çiftliklerinde ölen balıkların Acıçay'a atılarak imha edilmeye çalışılması, kötü kokuya ve çevre kirliliğine neden oluyor.
Tarla balıkçılığının yüzde 90'ının gerçekleştirildiği Milas'taki bazı balıkçıların ölü balıkları Acıçay'a atmaları tepkilere neden oldu. Avşar ve Yaşyer mahalleleri sınırları içerisindeki yüzün üzerinde toprak havuzda levrek ve çipura üretimi yapılıyor. Havuzlarda ölen balıklar toprağa gömülerek imha edilmesi gerekirken, bazı üreticiler bölgeden geçen Acıçay'a atıyor.
Yaşyer Mahallesi Sarıkemer Mevkii'nde yaşayan Mustafa Akçırahan, çocukluğunun bölgede geçtiğini söyleyerek, Acıçay'ın son zamanlarda kirlilik nedeniyle hastalık saçtığını belirtti. Akçırahan, "Çocukluğumdan beri bu bölgede yaşıyorum. Daha önceleri bu çayın dibi gözükürdü. O kadar temizdi. Fakat zamanla kirlendi. Kirlenme giderek de hızlanıyor. Bölgemizde yer alan balık havuzlarından da zaman zaman ölü balık atılıyor. Bu da çayı daha da kirletiyor. Sonuçta balıklar bir hastalık olduğu için ölüyor. Bu hasta balıkların çaya atılması yanlış. Rüzgarlı olmayan günlerde bölgede yoğun koku da oluşuyor" dedi.

FOTOĞRAFLI