ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kaya Tırmanış Topluluğu tarafından organize edilen 13'üncü Olimpos Ulusal Kaya Tırmanış Festivali başladı.
Kumluca'ya bağlı tatil merkezi Olimpos'ta 30'u yabancı 235 sporcunun katılımıyla düzenlenen festival, 3 gün sürecek. Festivalde sporcular, Olimpos'taki rotalarda kaya tırmanışı yapacak.
AÜ Kaya Tırmanışı Topluluğu Akademik Danışmanı Güray Ekici, kaya tırmanışı festivaline bu yıl çeşitli üniversitelerin kaya tırmanış toplulukları, kaya tırmanışı kulüpleri ve 30'u yabancı olmak üzere 235 sporcu katıldığını söyledi. Ekici, festivalin amacının insanlara doğa sevgisi, doğada hayatta kalmayı öğretmek ve spor yaptırmak olduğunu anlattı.
Festivalin 29 Ekim'de sona ereceğini vurgulayan Ekici, bu yıl festivale dünyaca ünlü Petzl tırmanış ekibinin de katıldığını kaydetti. Petzl ekibinin katılımcılara hem deneyimlerini aktaracağını hem de yeni rotalar açacağına değinen Ekici, "Üç gün boyunca sporcularımız tırmanış yaparak, yeni tecrübeler kazanacak. Festivalin güzel ve verimli geçmesini ümit ediyorum" dedi.
Petzl ekibi Türkiye sorumlusu Mümin Karabaş da tırmanış festivali kapsamında Olimpos ve Çıralı bölgesinde yeni rotalar açacaklarını, farklı ülkelerde yaptıkları tırmanışlarla ilgili edindikleri bilgileri paylaşacaklarını söyledi.