BALIKESİR Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Halil Ömer Yalım ve müdür yardımcısı Sevgi Kesen, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel maden ocağında çıkan yangında yaşamını yitiren işçi Yunus Güçlü'nün Savaştepe İlçesi'ne bağlı Sıtmapınar Köyü'nde oturan ailesini ziyaret etti. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın taziyelerini de ileten Yalım, Güçlü Ailesi'ne her türlü yardımın yapılacağını söyledi.
Maden kazasında yaşamını yitiren Yunus Güçlü'nün eşi Beyda, yaşları 5-16 arasında değişen çocukları Berna, İsmail, Fatih, Muhammet, Şeydanur ve Tuğba Güçlü'ye Devlet sahip çıktı. Balıkesir Alile ve Sosyal Politikalar Müdürü Halil Ömer Yalım ve beraberinde uzmanlardan oluşan ekip, Sıtmapınar Köyü'ne taziye ziyaretinde bulundu.
İl Müdürü Yalım, kazada yaşamını yitiren Yunus Güçlü'nün geride bıraktığı 6 çocuktan ikisinin lisede, 3 çocuğunun ilkokulda öğrenim gördüğünü vurgulayıp, şunları söyledi:
"Talihsiz madencinin ölüm haberini alır almaz harekete geçtik. Dün bir ekip olarak aileye taziye ziyaretinde bulunduk. Madencinin eşi, çocukları ve akrabalarıyla tek tek konuştuk. Psikolojik destek verdik. Ailenin ekonomik durumu da göz önüne alındı ve Valimiz Ahmet Turhan'ın talimatıyla ilk aşamada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardımda bulunulacak. Müdürlüğümüz prosedürleri tamamlayınca, aileye bin liranın üzerinde aylık bağlanacak. Yatılı okulda kalan öğrencimiz tekrar aile ocağına dönecek ve okul servis ücreti karşılanacak. Müdürlüğümzde görevli psikoloğumuz Cemile Çakı, bir hemşire ile birlikte psikolojik destek için ailenin durumuna göre periyoduk aralıklarla ziyarette bulunacak. Kısacası aile uzmanlarımız tarafından gözlem altında olacak." 
Yalım, ekonomik sıkıntı içinde olan Güçlü Ailesi'nin ziyaretten ve devletin en zor dönemde kendilerine sahip çıkmasından bir hayli memnun kaldığını söyledi.