KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde camları kırık olduğu için naylonla örtülü olan evde oturan ve zattüreden öldüğü belirtilen 40 günlük Ayaz bebeğin askerdeki babası Onur Ulak, izne geldi. 18 gün önce kucağına alıp, öpüp, kokladığı oğlunun mezarını ziyaret eden Onur Ulak, "Asker dönüşü eşimle nikahlanıp, oğlumu nufüsa kayıt ettirecektim" dedi.
Çanakkale 116'ncı Jandarma Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapar er Onur Ulak, 40 günlük oğlunun zattüren öldüğünün duyulması üzerine bugün Ereğli İlçesi'nde geldi.
Askere giderken, oğlunu kucağına alıp, öpüp koklayarak vedalaşan Onur Ulak, ilk olarak oğlu Ayaz'ın mezarını ziyaret etti. Oğlunun mezarının toprağına su döken ve 18 gün önce birliğine teslim olduğunu belirten Onur Ulak, 1.5 yıl kadar önce Maviş Eşme ile dini nikahla evlendiğini belirtti. 2.5 yaşındaki Berat'ın, eşi Maviş Eşme'nin ilk evliliğinden olduğunu ifade eden Onur Ulak, şunları söyledi:
"Benim ilk, ama eşimin ikinci evliliği. Berat da eşimin ilk eşinden olan çocuğu. Biz Adana'da yaşıyoruz. Ancak, yaz aylarında tarlalarda çalışmak için Niğde'ye geldik. Orada pancar ve fasülye topladık. Kış mevsimi geldiği içinde Ereğli'ye taşındık. Burada akrabalarımızla birlikte eski kerpiç bir ev kiraladık. Annem ve 8 kardeşimde hala Adana'da. Bu sırada Ayaz bebek dünyaya geldi. 18 gün önce askere gittim. Oğlumu öpüp, koklayarak vedalaşmıştım."'
OĞLUNUN ÖLDÜĞÜNDEN HABERİ OLMAMIŞ
Oğlunun öldüğünden haberi olmadığını belirten Onur Ulak, "O gün hastaneden dönmüştüm. Komutanlarım yanıma çağırdı. Oğlumun hasta olduğunu belirterek 'Git tedavi ettir' dediler. Bana otobüs bileti alıp, para verdiler. Bugün eve geldiğimde oğlumun öldüğünü öğrendim. Şoke oldum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum" diye konuştu.
"NÜFUSA KAYIT ETTİRECEKTİM"
Eşi Maviş Eşme, maddi durumları iyi olmadığı için düğün yapıp, nikah yapamadıklarını ifade eden Onur Ulak, ekonomik durumlarının iyi olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Nikah yapamadım. Sonra benim askerliğim çıktı. Askere gittim. Ama askerden dönüşte, nikah kıyıp, oğlum Ayaz'ı nüfusa kayıt ettirecektim. Ayrıca eşimin birinci evliliğinden olan Berat'ı da kendi oğlum gibi kabul ettiğim için onu da nüfusuma kayıt ettirecektim."
Ereğli Kaymakamlığı tarafından pencerelere naylon takıldığı belirtildi. Anne Maviş Eşme, geçen salı günü emzirmek için uyandığında oğlu Ayaz'ın hareketsiz olarak buldu. Çığlıklar üzerine eve gelen yakınları oğlunun öldüğünün anlaşılması üzerine sağlık görevlilerine haber verdi. Vücudunda darp, yara ve boğulma izine rastlanmayan Ayaz bebeğin, yapılan otopsisinde zattüreden öldüğü tespit edildi.