Osman BEKLEYEN / VAN, ()-VAN Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'nde polis dayağı sonrası hayatını kaybettiği iddia edilen 17 yaşındaki Afgan uyruklu Lütfullah Tacik ile ilgili soruşturma sürerken, Van'daki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Van Ofisi yetkilileri de Afgan çocuklarla görüştü. Ölen Lütfullah Tacik'ten geriye sadece arkadaşlarıyla gittiği piknikte çektirdiği fotoğrafı kaldı.
Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde 16 Mayıs'ta jandarma tarafından yapılan operasyonda yakalandıktan sonra ülkelerine gönderilmek üzere Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'ne getirilen guruptan Afgan uyruklu Lütfullah Tacik'in ölümü olayına BMMYK ofisi yetkilileri de dahil oldu. BMMYK ofisi yetkilileri, olayın detaylarını öğrenmek için, olayın yaşandığı gün Tacik ile birlikte olan kaçak çocuklarla psikolog eşliğinde görüştü. BMMYK yetkilileri elde ettikleri bilgileri özenle not etti.
Bu arada Lütfullah Tacik'in Van'da bulunduğu süre içersinde arkadaşlarıyla gittiği piknikte çektirdiği bir fotoğrafı kaldı. 
FOTOĞRAFLI