AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde, işletmeciliğini yaptığı Heaven Bar’ın önünde, geçen 26 Ocak’ta uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Saim Özkan (40) için yaklaşık 2 bin kişi sokağa dökülüp, sessiz yürüyüş yaptı.
Kuşadası’nda, geçen pazar günü meydana gelen silahlı saldırıda Heaven Bar’ın sahibi, evli bir çocuk babası Saim Özkan yaşamını yitirirken, işyerinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Onur Hacıbekir (29) yaralandı. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan 5 şüpheliden Ulaş Özel tutuklandı. Şüphelilerden diğer dördünün serbest bırakılması ilçede tepkilere neden oldu. Sosyal medyada örgütlenen yaklaşık 2 bin kişi, bugün saat 14.00 sıralarında olayın meydana geldiği Heaven Bar’ın önünde toplanıp, karanfil bıraktı, saygı duruşunda bulundu. Anı defterine taziyeler yazıldı.
'HERKES SINAVDAN GEÇECEK'
Grup adına açıklama yapan Kuşadası Restorancılar Barcılar ve Eğelence Yeri Sahipleri Derneği Başkanı Ümit Yaman şunları söyledi:
"Yaşanan bu olayla birlikte Kuşadası’nda yaşayan herkes bir sınavdan geçecek. Ya, bu olayın tüm faillerinin adalet önüne çıkarılması için mücadele edip, davanın takipçisi olarak Kuşadası’nda böylesine hain saldırılarda başka dostlarımızı kaybetmemek için sesimizi yükseltip, yetkilileri, sorumluları göreve davet edeceğiz, ya da 'Burada bir şey değişmez' diyerek, işimize bakacağız. Unutmayalım ki Kuşadası bir turizm kentidir ve turizmin ana unsuru huzur ve güvendir. Bugün bu olaya sessiz kalan herkes, yarın Kuşadası’nda gerekli önlemler alınmadığı taktirde daha büyük olayların yaşanmasına ve Kuşadası’nda turizmin bitmesine de seyirci kalacaklardır. Kuşadası’na sahip çıkan, Kuşadası’na karşı sorumluluk taşıyan tüm kişi, kurum ve kuruluşları bu olayı takip etmeye davet ediyoruz. Bizler sadece işimizi yapıyoruz. Bunun karşılığında bu kentte huzur ve güven istiyoruz."
Yapılan konuşma sonrası, daha önce duyurulan Atatürk anıtına yürüyüşe polis izin vermedi. Bu kez kalabalık Kaleiçi, Külüthane Sokağı, Sağlık Caddesi güzergahını izleyerek Kaya Şavkay Meydanı’na kadar sessiz yürüyüş yaptı. Kalabalık bir süre burada sessizce bekledikten sonra dağıldı. Kalabalığın ayrılmasının ardından meydanda lokma dökülüp, dağıtıldı.