Nermin UÇTU/MANİSA, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma'yı ziyareti sırasında, yaşanan olayların sorumlusu olarak hükümete yakınlığıyla bilinen bazı televizyon kanallarında adı geçen İşçi Partisi Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir ile Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Başkanı Kemal Tonay'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin o saatlerde gözaltında oldukları ortaya çıktı.
İşçi Partili Erdem Özdemir, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, olayları provake ettikleri iddialarının doğru olmadığını belirterek, Başbakan Soma'ya gelmeden önce 'önleyici tedbir' olarak gözaltına alındıkları belirtti. Özdemir, "2.5 saat karokolda tutulduk. Gözaltındayken gösterilere nasıl katılacağız? Hakkımızda yapılan yayınların yalan olduğu net olarak ortada. Bu sefer sert kayaya çarptılar. Hem tüzel kişilik olarak hem de şahsi olarak davalar açacağız. Hukuki süreci başlattık" dedi.
NELER YAŞANMIŞTI
Geçen 14 Mayıs'ta, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma'yı ziyaret eden Başbakan Erdoğan, belediye çıkışında basın açıklaması yaparken kendisini bekleyen vatandaşlar tarafından protesto edildi. Protestocu bir genç ile onun gözaltına alınmasına tepki gösteren başka biri genç de gözaltına alındı. Bunun üzerine belediye 200 metre mesafedeki grup da protesto gösterilerine katıldı. Polisin sert tutumuna bazı vatandaşlar da tepki gösterince olaylar büyüdü. Bu sırada konuşmasını bitirip aracına binen Başbakan Erdoğan, protestocuların bulunduğu yere geldiğinde aracından indi. 'Başbakan istifa' ve 'Hükümet istifa' diye bağıranlar oldu. Bunun üzerine yakın korumalarıyla Özel Harekat polisleri protestoculara ve olayları görüntüleyen gazetecilere müdahale etti. Korumalar bazı gazetecileri tartakladı. Başbakan'ın makam aracının plakaları söküldü.

NU(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)