MANİSA’da Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Recep Varlıakman, bazı devlet okulları, dershaneler ve yurtlarda sorgu odaları oluşturulduğunu ve müfettişlerin cemaate yakın öğrencilerin ifadelerini aldığını iddia etti.
Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, AK Parti iktidarının Milli Eğitim Bakanlığı’nın, son süreçte özel dershaneler konusunda baskısını arttığını öne sürdü. Başkan Varlıakman, 08.03.2014 tarih ve 1009792 sayılı, Milli Eğitim Bakanı'nın imzası ile valiliklere gönderilen yazı ile Manisa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de müfettişleri görevlendirdiğini söyledi. Varlıakman, ayrıca görevlendirilen müfettişlerin bazı dershanelere, okullara ve yurtlara giderek, orada tespit ettikleri öğrencilerle görüşüp ifadelerine başvurduklarını ve yazılı ifadelerini aldıklarını ileri sürdü. Recep Varlıakman öğrencilere şu soruların sorulduğunu iddia etti:
'Devam ettiğiniz dershanede siyasi propaganda yapıldı mı? Propaganda faaliyetlerinde devlet erkanına yönelik iftira, kin ve nefret uyandırıcı ifadelere rastladınız mı? Yapılan yönlendirmelere ve propagandalara tepki gösteren farklı siyasal tercihleri bulunan öğrenciler dershanelerden uzaklaştırıldı mı?'
Cumhuriyet Savcılarını göreve çağıran Varlıakman, "Öğrenciler üzerinde bu baskı ve soruşturmalar başlatılırken öğrenci velisinin bilgisi, görüşü veya onayı alınmış mıdır? Alınmamışsa çocuklarımız, okullarında veya dershanelerde niçin rahatsız ediliyor? Okumaktan başka bir çabası olmayan gençlerimizin bu ve buna benzer sorular sorarak kafalarını karıştırmaya ve siyasetin, iktidarın çatışma ortamına sürüklemeye hiç kimsenin hakkı yok. Bir öğrenci velisi olarak, çocuğumu hangi dershaneye göndereceğimi veya göndermeyeceğimi ben bilirim. Bu konuda iktidarın beni yönlendirmeye hakkı yok" dedi.

NU(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)