İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, () - OSMANİYE Valisi Mehmet Oduncu, okullardaki spor alanlarından yaz aylarında mahallede oturanların da yararlanacağını söyledi.
525 öğrencinin eğitim gördüğü 12 derslikli Fatih İlkokulu'nda incelemelerde bulunan Vali  Oduncu, Müdür Hasan Aktaş'tan okul hakkında bilgiler aldıktan sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya geldi. Osmaniye'de eğitimin genel olarak memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Oduncu, öğretmenlerin okulda spor alanına ihtiyaç olduğunu iletmesi üzerine şunları söyledi:
"Bütün okullarımızın bahçesine spor alanları yapacağız. Basketbol, voleybol, badminton, tenis sahaları, okullarımızın bahçesindeki imkanlara göre planlanacak ve yapılacak. Her okulda bir masa tenisi masası bulunacak. Ayrıca bahçesi uygun olan okullarımıza yürüyüş parkurları yapmayı da planlıyoruz. Bu alanlardan yaz aylarında mahalle sakinlerimiz de faydalanabilecekler. Böylece, okullarımız sadece eğitim- öğretim yapılan mekanlar olarak değil aynı zamanda mahallemize hizmet veren spor alanı olarak da kullanılacak."
Vali Mehmet Oduncu daha sonra sınıflara kitap setleri ile satranç takımları hediye etti.

İE(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)