Turgay İPEK/ERZURUM, () - YAŞADIKLARI kentte kalıcı eser bırakmak isteyen Atatürk Üniversitesi öğrencileri Fatma İçalan ile Sibel Elikara, Erzurum'un Horasan ilçesinde Kazım Karabekir Ortaokulu'na bir kütüphane kazandırdı, ana sınıfını da yeniledi. Kütüphaneye şehit polis memuru Durmuş Turan Bülbül'ün adı verilirken, Kaymakam Emre Çınar ile İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk örnek davranışlarından dolayı üniversite öğrencilerini kutladı.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Okul Öncesi Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencisi Mersinli Fatma İçalan ile Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Kayserili Sibel Elikara, boş zamanlarını kafede oturarak geçirmek yerine bulundukları kente kalıcı bir eser bırakma kararı aldı. 'Ne yapabiliriz' diye düşünen iki öğrenci, daha önce tanıştıkları bir öğretmenin öğrencilerin kitap bulmakta zorlandıklarını belirtmesi üzerine Horasan'daki bir ortaokula kütüphane kurma kararı aldı. Üniversiteli Fatma İçalan ile Sibel Elikara 5 ay Erzurum ile Horasan ilçesi arasında adete mekik dokudu. Açacakları kütüphaneye şehit polis isminin verilmesi isteyen öğrenciler bu konuda yetkili makamların onayını aldı.
OKUDUKLARI ŞEHRE ESER BIRAKTILAR
Kazım Karabekir Ortaokulu'nda şehit polis memuru Durmuş Turan Bülbül'ün adının verildiği kütüphane ile yenilenen ana sınıfının açılışında  Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, şehit polislerin isimlerini yaşatan Fatma İçalan ile Sibel Elikara'ya birer plaket verdi. Fatma İçalan ile Sibel Elikara daha sonra okuldaki öğrencilere yanlarında getirdikleri kalem, silgi ve not defterlerini dağıttı. Hayata geçirdikleri sosyal proje ile büyük bir sevinç yaşadıklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Okul Öncesi Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencisi Mersinli Fatma İçalan, "Arkadaşımla kafede otururken, okuduğumuz şehre neler yapabileceğimizi düşündük. Okumak için kitap bulamayan öğrencilerin çektiği sıkıntılar aklımıza geldi. Bunun üzerine ihtiyacı olan bir okula kütüphane kurmaya karar verdik. Daha önceden tanıştığımız bir öğretmen görev yaptığı okulda kütüphane olmadığını söyleyince soluğu Horasan'da aldık. Okulun ana sınıfının da yetersiz olduğunu görünce buraya da yardım etmeye karar verdik. Kaymakam Emre Çınar da vilayetin olanakları ile yaptırılan bir kütüphaneye isteğimiz üzerine şehit polis memurunun ismini verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
VALİLİK DE KÜTÜPHANE YAPTIRDI
Horasan'da Yatılı Bölge Ortaokulu'na da valilik tarafından kütüphane yaptırıldı. Şehit polis memuru Murat Bayram'ın adı verilen kütüphanenin açılışı da dün gerçekleştirildi. Açılışlara Kaymakam Emre Çınar, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe milli eğitim ve şube müdürleri ile şehit Murat Bayram'ın eşi Münevver Bayram ile 3 çocuğu katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Çınar, "Üniversite öğrencileri Fatma ile Sibel küçük şeylerle güzel şeyler yapılacağını ispatladı.Öğrenciler, Kazım Karabekir Ortaokulu'na bir kütüphane kurup, ana sınıfını da yenilediler. Kendilerini tebrik ediyorum. Güzel bir hatıra bıraktılar" dedi.
ŞEHİDİN EŞİ AĞLADI
Öte yandan kütüphanenin açılışı sırasında şehit polis memuru Murat Bayram'ın Erzurum'da oturan eşi Münevver Bayram 3 çocuğu ile katıldığı törende gözyaşlarını tutamadı. Münevver Bayram, "Kars'tan görevli olarak 2 yıl önce Ankara'ya giden eşim dönüş yolunda trafik kazası geçirerek şehit oldu. Allah sizden razı olsun. Murat'ımın adı kütüphaneye verilerek ölümsüzleştirildi. Artık bu okulu sık sık ziyarete geleceğiz" dedi.

Tİ(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)