Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da Soma'daki maden faciası nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan öğretmen ve öğrencilerin, okul yöneticileri tarafından 'fişlenmesi' tartışma yarattı. Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk bunun 'cadı avı' olduğunu söylerken, suçlanan okul yöneticileri ise fişlemenin söz konusu olmadığını savundu.
Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenleri anmak için KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin 15 Mayıs'ta düzenlediği yürüyüşe ve 1 günlük iş bırakma eylemine katılan öğretmen ve öğrencilerin fişlenip fişlenmediği tartışılıyor. Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Kepez Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Kınacı ve Müdür Yardımcısı Sabri Tosun'un, Aydın Kanza Parkı'nda yürüyüşe katılan öğrenci ve öğretmenleri belirlemeye çalıştığını söyledi.
Müdür ve müdür yardımcısının alanda yer aldığı fotoğraflar da ortaya çıkarken, fişleme yapmakla suçlanan Müdür Metin Kınacı'nı kendisini gören öğretmenlere, "Milli Eğitim Müdürü gönderdi. Öğrencileri kandırıp buraya getirmişsiniz" dedikten sonra korteji incelediği ve ardından da oradan uzaklaştığı belirtildi.
İDDİALARI YALANLADI
Kepez Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Kınacı ise hakkındaki iddiaları yalanladı. Kınacı, evinin Aydın Kanza Parkı'nın yakınında olduğunu ifade ederken, "Oradan geçerken tesadüfen gördüm. Yoksa kimseyi fişlemek için gitmedim. Öğretmenler gördü, 'Sizin ne işiniz var burada hocam' dediler. Saldıracak yer arıyorlar. Öğretmenler tabii ki katılacak, demokratik hakları" diye konuştu.
Kınacı, alandaki öğretmenlerin sorusuna 'Beni Milli Eğitim Müdürlüğü gönderdi. Öğrencileri kandırıp buraya getiriyormuşsunuz' diye cevap verdiği iddiasının da gerçek olmadığını söyledi.
"CADI AVI"
Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, tüm dünyanın büyük acı duyduğu, duyarlılık gösterdiği bu facia karşısında Antalya'da da duyarlılık gösteren öğrenci ve öğretmenlere yönelik Kınacı'nın davranışının bir 'cadı avı' olduğunu söyledi.
Okul Müdürü Metin Kınacı'nın, eyleme hangi öğretmen ve öğrencinin katıldığını tek tek saptamaya çalıştığını ileri süren Öztürk, "Elinde bir kağıtla katılanların isimlerini not ettiği görülen müdürün yaptığı bir cadı avıdır. Her öğrenci, her öğretmenin başına birer ajan mı dikmeye çalışıyorlar. Okul müdürlerini, idarecilerini hafiye olarak kullanan bir zihniyet, eğitim sistemini geliştiremez" dedi.

MÇ(HA/İD) (FOTOĞRAFLI)