Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSA’da 482 okul müdürünün 286’sının yeterli puanı alamadıkları gerekçesiyle görevden alınmasının protesto ederek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, yaptığı açıklamalarda 'devlet büyüklerine hakaret ettiği' gerekçesi hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdi.
Milli Eğitim Temel Kanunu'da 4 ay önce yapılan değişikliklerle Bursa’da görev süresini dolduran 482 okul yöneticisinden 286’sı yeterli puan alamadığı için görevden alındı. Bu karar Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu tarafından düzenlenen basın toplantısı ile protesto edildi. Türkoğlu daha sonra, görevden almalara neden olan notları veren 50’nin üzerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü hakkında Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulundu. Türkoğlu, hakkında yaptığı açıklamalarda 'devlet büyüklerine hakaret ettiği' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Türkoğlu, Cumhuriyet savcısının talimatı ile bugün ifade vermek için Acemler Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Burada gazetecilere okul müdürlerinin görevden alınmasının bir kıyım olduğunu tekrarlayan Türkoğlu, suç duyurusunda bulundukları şube ve ilçe müdürlerinin ifadeye çağrılmasını beklediklerini söyledi.
'GARİP BİR İRONİ'
Selçuk Türkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Emniyet müdürlüğü yetkilileri, başsavcılık talimatı ile bizi güvenlik şube müdürlüğüne çağırdılar. Yaptığımız son dört basın açıklaması ve suç duyurularında kullandığımız sözler nedeniyle devlet büyüklerine hakaret edildiği öne sürülerek ifademiz alınmak isteniyor. Suç duyurusunda bulunduğumuz kişilerin buraya çağrılmasını beklerken bizlerin çağrılması garip bir ironi.”
Hukukun üstünlüğüne güvendiklerini ifade eden Türkoğlu, hak arama mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI