Alper ÇOBANOĞLU/SAVAŞTEPE (Balıkesir), () - OKUL masraflarını çıkarmak için 5 aydır çalıştığı, faicanın meydana geldiği Manisa Soma'daki maden ocağından sağ olarak kurtulan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Mikail Bozkurt, bir daha madende çalışmayı düşünmediğini söyledi.
Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı İvrindi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencisi olan Mekail Bozkurt, 9 saat mahsur kaldığı kaldığı madenden sağ olarak kurtulduğu için mutlu, ölen işçiler için de üzüntülü olduğunu belirtti.
Patlamanın yaşandığı bölümün çalıştıkları yere uzak olduğunu anlatan Bozkurt, "Bir süre dumanlar bizim olduğumuz yere doğru gelmeye başladı. Duman gelince kaçabileceğimiz bir yer vardı, oraya geçtik ve bir süre orada bekledik. Altımızda hava borusu vardı, onları kestik. Dumandan dolayı çıkışa gidemedik. Maskelerin de koruma süresi bitti. Bir mekanizenin sığınma yeri gibi 'nefes çıkışı' vardı. Orada duman yoktu. Biz de daha sonra oraya geçtik. Bizi kurtaran yer orası oldu. Çalıştığım yerin girişe uzaklığı 5 kilometreden fazlaydı. Bu yüzden 9 saat kurtarılmayı bekledim. Temiz hava akımını tersine çevirdikten sonra bizi kurtarmaya geldiler. O sırada baygındım. Biraz kendime geldim ve yaklaşık iki saat yürüyerek tünelden çıktım. Ayaklarımda derman kalmamıştı. Oraya 142 kişi sığınmıştık. Durduğumuz yerde 10 kişi vefat etti, diğerleri kurtuldu" dedi.
Hastanedeki tedavisinin ardından İvrindi Çiçekli Mahallesi'ndeki evine geldiğini anlatan Bozkurt, faciada hayatını kaybeden komşularının cenazesine katıldığını da söyledi.

AÇ(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)