ÇANAKKALE Valiliği il merkezi ve ilçelerdeki ilk, orta ve liselerin çevresinde, ilişiği olmamasına rağmen toplanan kişilerin uzaklaştırılması ve bu kurala uymayanlara idari para cezası verilmesi yönünde karar aldı.
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, okul çevresindeki önlemlerini kent genelinde arttırdı. İl sınırları içinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, taciz, kavga gibi olayların önüne geçilmesi için adım atıldı. Bu kapsamda Valilik tarafından da okul öğrencisi olmayan, okulla bir bağlantısı bulunmayan ve öğrenci velisi olmayan kişilerin, okul çevresinden uzaklaştırılmalarına, ayrıca kurala uymayanlara da 100 lira para ceza verilmesine yönelik karar alındı.
Altında Vali Ahmet Çınar’ın imzası bulunan kararla okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak ilişiği olmayanların okul önlerini mekan tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilere gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenebilmesi amaçlanıyor. Ayrıca uyuşturucu satıcıların hedefi gençlerin olduğu hususu dikkate alınarak okul çevresinde uyuşturucuyla mücadele ve yasadışı faaliyet gösteren ideolojik, bölücü örgütlerin gençleri kandırmalarına da izin verilmemesi diğer etkenler arasında yer aldı.