Faik KAPTAN/İSTANBUL() İSTANBUL Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri, Katar’da katıldıkları Uluslararası Arapça Münazara yarışmasında birinci olunca Atatürk Havalimanı’nda, çoğunluğu Afrikalı öğrencilerden kurulu okulun mehter takımı ile karşılandı. Liselileri arkadaşları omuzlarına aldı. Uluslararası bir okul olduğu için 52 ülkeden öğrencilerin bulunduğu Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan mehter takımındaki Afrikalı gençlerin görev yapması ilgi çekti. 
Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen ve 22 ülkeden liseli gençlerin katıldığı münazaraya  Türkiye’yi temsilen katılan İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Liseli Jamal Moh’d Saleh, Mouhamed Moustapha Ndıaye, Youssef Sennou ve Oussama Bakha, finalde Yemen'i eleyerek dünya birinciliğini aldılar.

Ürdün, Senegal ve Fas’tan gelerek İstanbul'da öğrenim gören öğrenciler Türkiye’yi temsil etmekten ve aldıkları birincilikten dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir grup tarafından karşılanan takım, yapılan seçmelerde konuştukları akıcı Arapça ile 68 öğrenci arasından seçilmişlerdi.

FK (BB) (FOTOĞRAFLI)