ŞİŞLİ Çağlayan'daki üzerinde 60 yıldır Şişli Endüstri Meslek Lisesi bulunan arazinin, vakıflar yasasına dayanılarak Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı’na devredilmesinden sonra yapılan imar planı değişikliğine karşı çıkan grup, arazinin okul olarak kalmasını istedi.
Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde saat 11.00’de toplanan mezunlar derneği, okulumu yıktırmam insiyatifi ve eğitimcilerin de bulunduğu topluluk imar planı değişikliğine itiraz dilekçesi verdi. Topluluk, “Okulumu yıktırmam, rezidans yaptırmam”, “İstanbul uyuma, okuluna sahip çık” dövizleri taşıdı.
Basın açıklamasını yapan mezunlar derneği başkanı Ercan Bodur, şunları söyledi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Kasım 2013’te askıya çıkarılan imar planı değişikliği ile ‘Mesleki ve Teknik Öğretim Alanı’ olarak görülen okulumuz arazisinin, rant çıkarcılığı peşinde koşanlarca konut, ticaret ve iş merkezi olarak düzenlenip, kamu vicdanını zedeleyen uygulamayı protesto ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Bulgar Vakfı’na geçen okul arazisinin tapusuna, 20 gün sonra bir inşaat şirketince yüzde 50 hissesinde kat karşılığı hakkı hangi menfaat karşılığı verilmiştir. Süreç ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne gibi çalışmaları olmaktadır. İmar planı değişikliğine itiraz etmiş midir? ”