Özgür ÖZTÜRK- Süleyman EKİN/ANTALYA, () - ANTALYA'da KOAH hastası Hikmet Yılmaz, oksijen tüpüyle birlikte geldiği sandıkta kullandı.
30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyenler sandık başına gitti. Antalya'nın Kepez İlçesi'nde oturan 66 yaşındaki Hikmet Yılmaz'ın diğerlerinden farkı ise sandığa giderken yanında oksijen tüpünü de getirmesi oldu. Oy kullanmak için Duacı Mahallesi'ndeki Eczacılar İlkokulu'na gelen Hikmet Yılmaz, damadı Mehmet Ali Dartaş'ın yardımıyla oy kullanacağı salona girebildi.
OKSİJEN TÜPÜNÜ DAMADI TAŞIDI
Hikmet Yılmaz oksijen tüpüyle oy kullanma kabinine girerken damadı ise sandık görevlilerinin uyarısı üzerine kabin dışında bekledi.
Hikmet Yılmaz rahatsızlığı yüzünden 1.5 yıldır oksijen tüpüyle yaşamını sürdürdüğünü anlatırken, "KOAH hastasıyım. Oksijenle yaşıyoruz, ciğer bitik. Zor ama ne yapalım. Geldik oyumuzu da kullandık. Yardımcı olan olursa geliyoruz" dedi.
Mehmet Ali Dartaş ise yaklaşık 15 kilo ağırlığındaki oksijen tüpünü taşımanın kendisini yormadığını belirterek, "Büyüğümüz, tabi ki taşıyacağız" dedi.

ÖÖ(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)