İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne geçen yıl getirilen oklu kirpi ailesi büyüyor. Dünyaya gelen 3 yavruyla birlikte oklu kirpi ailesinin sayısı 5'e ulaştı.
Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde 3 yavrusu olan dişi kirpi, yavrularına gözü gibi bakıyor. Henüz bir aylık olan yavru kirpiler, anne ve babanın yanından bir dakika bile ayrılmıyor. Ekmek, meyve, sebze, fıstık gibi besin maddeleri tüketen kirpiler, bakıcılarının kafese girmesiyle çılgına dönüyor. Bakıcısının cebinden çıkaracağı ekmek ve kabuklu fıstığı bir an önce kapmak isteyen kirpi yavruları, bakıcının ceplerini tutarak çekiştiriyor. İkisi erkek birisi dişi üç yavru, anne ve baba ile birlikte besleniyor. 40 metrekare çevresi telle kapalı, açık alanda yaşayan kirpiler daha çok gece karanlığında dolaşmayı seviyor.
Kendisini tehlikede hissettiği an başını güvenli bir deliğin içine sokan oklu kirpiler, sırt ve kuyruk bölgesinde bulunan ok şeklindeki sivri dikenlerini açıyor. Battığında acı veren sivri dikenleri, kirpileri doğadaki tehlikelere ve yırtıcı hayvanlara karşı koruyor.

İL(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)