Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/ MANİSA, () - MANİSA Büyükşehir Belediyespor'dan yetişen iki genç yetenek Oğuzhan Palaz ve Yağız Can, yetiştirme bedelleri alınmaksızın Manisaspor'a verildi.
İki oyuncu için Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda imza töreni düzenlendi. Törene Manisaspor Kulüp Başkanı Abdullah Mergen ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün de katıldı. İmza töreni öncesi bir açıklama yapan Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, "Manisa Büyükşehir Belediyespor'un Başkanı Cenk Ergün hem bizleri ve yönetim kurulundaki arkadaşları ziyaret etti Hem de Oğuzhan ve Yağız'ın yetiştirme bedellerini talep etmeden verip, bizlere ciddi anlamda katkı sağladı. Manisaspor başkanı olarak, camiamız olarak kendilerine bu anlamda teşekkür ediyorum. Bundan sonra da ilişkilerimizin bu anlamda devam etmesini diliyorum. Kendilerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyespor için önemli birgün olduğunu ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün de, "Yaklaşık 5 sene önce göreve geldiğimizde amacımızın Manisalı çocukları en iyi, en ahlaklı şekilde yetiştirip göndermek olduğunu söylemiştik. Böyle değerli oyuncuları Manisaspor'a kazandırdığımız için teşekkür ediyorum. Bu bizim asli görevimiz. Yönetici arkadaşlarımla beraber zaten 4 senedir bunun için çalışıyoruz. Oğuzhan ile Yağız kardeşim bunun görünen kısmı" dedi.
"ERAYIN 240 BİN TL'LİK YETİŞTİRME BEDELİNİ İSTEMEDİK"
Göreve geldiklerinde ilk hedeflerinin futbolda bir yapılanmaya gidip, değerli oyuncular yetiştirmek olduğunu belirten Ergün, "Öncelikle TOKİ 2'de atıl durumda bulunan tesisleri altyapı tesisleri olarak değiştirdik. Geçen 5 yılda, 4-5 altyapısı olan takımdan 13 altyapısı olan bir takım haline getirdik. Yaz okullarında sadece 100-200 kişi eğitim yaparken geçen iki yılda, 2 bin-2 bin 400 öğrenciyi tarayarak altyapılarımıza kazandırdık. Bu doğrultuda da bu verdiğimiz eğitimlerle de Manisaspor'a sadece Oğuzhan Palaz ve Yağız Can değil çeşitli oyuncular kazandırdık. Yatırım yapıyoruz, belki para harcıyor gibi görünüyoruz ama bunu Manisa'nın çocukları için yapıyoruz. Manisaspor'a da bu doğrultuda değerli katkılarımız oluyor. Eray Ataseven, Balıkesirspor'a gitti. Bunun Manisa Büyükşehir Belediyespor'da 240 bin olan yetiştirme bedelini istemeden Manisaspor'a verdik. Eray'n Balıkesirspor'a giderken kazandırdığı bonservis bedelini de düşünürseniz Manisaspor'a ciddi bir rakamı kazandırmış olduk" diye konuştu.
İKİ KULÜBÜMÜZE DE SAHİP ÇIKIN
Manisaspor'a verilen diğer katkılar konusunda da açıklamalarda bulunan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: "Tabiki bunların yanında Manisaspor'dan gelen oyunculardan Serhat Cengiz, Umut Balcı ve Samet Samancı için 25'er bin lira Manisaspor'a katkı olsun diye Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak bonservis bedeli verdik. Manisa Büyükşehir Belediyespor, Manisaspor gibi bütün ilin takımı. Tekrar altını çizerek söylüyorum, her zaman çalışmaya en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Manisaspor'a en iyi katkıları vermeye devam edeceğiz. İnşallah iki kulübümüz de ilelebet var olsunlar. Halkımıza da sesleniyorum iki kulübümüze de sahip çıksınlar. Çünkü şimdi birlik beraberlik zamanı."

FOTOĞRAFLI